נשיא סוריה אחמד א-שרע התייחס הלילה (לרביעי) למגעים המתנהלים מול ישראל, והציב תנאי ברור להגעה להסכם שלום. בריאיון ל"וושינגטון פוסט", לאחר פגישתו עם הנשיא טראמפ, אמר א-שרע כי כדי להגיע להסכם, על ישראל "לעזוב את השטחים שהשתלטה עליהם בסוריה לאחר נפילת משטר אסד". עוד טען א-שרע כי הנשיא האמריקני "מצדד בעמדה הסורית".
"אנחנו מעורבים בשיחות ישירות עם ישראל", אמר א-שרע, "ועברנו כברת דרך לכיוון הסכם. אבל כדי להשיג הסכם סופי, ישראל צריכה לחזור לגבולות שלפני מועד נפילת משטר אסד".
הוא הוסיף כי: "ארצות הברית תומכת בנו במגעים הללו, והמון גורמים בינלאומיים מצדדים בעמדה הזו שלנו. היום גילינו שגם הנשיא טראמפ מצדד בכך, והוא יפעיל לחץ בהקדם האפשרי כדי להשיג פתרון לסוגייה הזו".
א-שרע גם התייחס לאפשרות של פירוז דרום סוריה ואמר כי "זה יהיה מאתגר, מי יהיה אחראי על השטח הזה?". הוא תקף את הדרישות הישראליות: "ישראל כבשה את הגולן כדי להגן על ישראל, ועכשיו מציבה תנאים בדרום סוריה כדי להגן על הגולן. הם יגיעו עד מינכן בדרך הזו".
מחבל לשעבר
אתה צודק
כי אין בכם אמונה
לכן לנו יש מסורת אמיתית ונצחית
אם אין אני לי מי לי?