סערה פרצה היום (רביעי) במליאת הכנסת בעקבות דבריו של חבר הכנסת ניסים ואטורי מהליכוד, שאמר כי מפלגתו טעתה בעבר כאשר הדירה והחרימה את הרב מאיר כהנא הי"ד. ואטורי אף קרא להעניק לכהנא, שהיה חבר כנסת ונרצח, את פרס ישראל.
דבריו של ואטורי נאמרו כתגובה לחבר הכנסת יוראי להב הרצנו (יש עתיד), שתקף את חברי הליכוד וטען כי התנועה הפכה מ"לאומית ליברלית לסניף עלוב של כהנא חי".
בתגובה החריפה אמר ואטורי כי "כהנא צדק בהרבה דברים שעם ישראל טעה, וגם מנהיגי הליכוד טעו". הוא הוסיף וטען: "מנהיגי הליכוד טעו כשהדירו את כהנא. הוא לא היה מחבל. אם כהנא היה חי היום, הוא היה קדוש והיה מקבל את פרס ישראל". עוד הדגיש ואטורי: "הליכוד בעבר טעה. הנה, אני אומר לך את זה, מסכים איתך, הם טעו. אני חושב שכהנא צדק בהרבה דברים".
דבריו של ואטורי עומדים בניגוד להתנהלות הליכוד בעבר: בתקופת יצחק שמיר כראש הממשלה, נהגה סיעת הליכוד להחרים את נאומיו של ח"כ מאיר כהנא, וחברי הכנסת היו נוטשים את המליאה עם תחילת דבריו, כך שבדרך כלל נאם בפני מליאה ריקה.
מאה אחוז
כהנאה הכן צדק וכל הימין היום בכלל לא ימין אולי יגיע היום שמישהו יקבל את התפקיד של כהנא וקרים את הקרן של עם ישראל
כהנא היה הראשון שהמערכת התנכלה לו תפרה תיקים והכינה חוקים מולו . הראשון שאיבד את זכות הדיבור . הראשון שהתקשורת הדירה . ועם זה הליכוד שיתף פעולה כי רצו את האלקטורט שלו . ראה הסמול כי טוב ואין מתנגד . גמרו עם כהנא ועברו לכל הימין . החטא ועונשו
ברור שהמליאה היתה ריקה קשה לשמוע את האמת בפרצוף!