גורמים בצה"ל מעריכים שכעשרה אחוזים מצווי המילואים "הפתוחים" מנוצלים לרעה כך דווח היום בחדשות I24. צו מילואים "פתוח" הוא כינוי לא רשמי למצב בו חיילי מילואים נקראים לשירות, לרוב במסגרת צו 8, כאשר תאריך סיום השירות שלהם אינו קבוע מראש או נתון לשינוי, והם מחויבים לשרת כל עוד הצו בתוקף. הכוונה היא לשיטת עבודה חריגה המאפשרת לחיילים לקבל שכר עבור שירות ללא הגבלת זמן או נוכחות פיזית קבועה, בניגוד למכסת ימי המילואים השנתית המקובלת.
הטענות המרכזיות נגד השימוש בשיטה זו הן ניצול לא יעיל של כוח אדם, ותשלום כספים למשרתים ללא תמורה ממשית למערכת. מנגד, גורמים במשרד האוצר גורסים כי היקף הניצול לרעה גבוה יותר, ונושק ל-20% שימוש שלא לצורכי המערכת. הטענות כוללות תשלום עבור ספקים והופעות, וניהול לא יעיל של כוח האדם במסגרות השונות.
בצה"ל אישרו כי קיימות חריגות במסגרות מסוימות, אך ציינו כי הנושא מטופל באופן שוטף. דובר צה"ל מסר בתגובה: "במסגרת המלחמה נדרש צה"ל להוביל גיוס מילואים חסר תקדים בהיקפים נרחבים לשם עמידה במשימותיו המבצעיות. משרתי המילואים נקראו לדגל ונדרשים להוקרה והערכה רבה".
עוד נמסר כי צה"ל מקיים ביקורות שוטפות, ובמקרים שבהם מתגלות חריגות או שימוש שאינו תואם את המשימה, הנושא מטופל באופן מיידי. "לאחר עבודת מטה מקיפה גובשה והופצה מדיניות סדורה המחדדת את אופן ההפעלה של משאב המילואים, מתוך מחויבות לשמירה וניהול אחראי של המשאב".
לפחות שיתנו את הכספים האלו לישיבות
כן, כן, בטח
צה"ל אמר וצהל בדק צה"ל גם יטפל וצהל יתקן.
צוחקים על כולם בדרך אל הבנק
אני נימצא בתוך המערכת הרבה שנים ויש שם המון ביזבוז כולל הצמדה של רכב ליסינג למילואים מיותר מאוד