חברת הכנסת לימור סון הר מלך (עוצמה יהודית) התייחסה הבוקר (ראשון) בראיון ל"קול ברמה" לשני מאבקים מרכזיים – זה מול ארצות הברית על עתיד המדינה הפלסטינית, וזה מול מערכת המשפט.
היא יצאה בחריפות נגד המתווה המדיני של ממשל טראמפ, שצפוי לקדם הקמת מדינה פלסטינית. "האיום הגדול עלינו הוא המתווה שטראמפ והאמריקאים מסדרים לנו הקמת מדינה פלסטינית, האמריקאים לוקחים אותנו למקום מסוכן."
היא טענה כי על ישראל לא לסמוך על הממשל הנוכחי: "טראמפ מציג ידידות מול מדינת ישראל אבל בנקודות המבחן, אני לא בטוחה שהאינטרס שלנו יעמוד מול עיניו. כל מתווה שיוביל למדינה פלסטינית הוא מסוכן". לדבריה, "ממשל טראמפ זו משענת קנה רצוץ".
עוד חשפה חברת הכנסת כי כבר אז ראתה את הכיוון המדיני: "לא השתתפתי בחגיגות עם טראמפ בכנסת כי ראיתי כבר אז לאן הוא מוליך אותנו". היא קראה לראש הממשלה: "אני רוצה לקוות שנתניהו יוכל לעמוד מול טראמפ. אנחנו מאבדים את הזיכרון של מי אנחנו."
בנוגע למאבק על מינוי השופט (בדימוס) יוסף בן חמו כמפקח חיצוני, דחקה ח"כ סון הר מלך בשר המשפטים יריב לוין לפעול ללא מורא. "ליריב לוין יש את כל הלגיטימציה למנות את בן חמו. הם מצופפים שורות כי לדעתי הפצ"רית היא קצה הקרחון. זה רגע המבחן של לוין. הוא צריך לומר שבג"ץ וההשופט עמית לא מעל החוק." היא האשימה את המערכת השיפוטית בסטייה מסמכותה: "זו נקודה שבה אין תירוצים יותר. יש חוק במדינת ישראל והם מנכסים לעצמם סמכויות לא להם".
רק משפט מעניין … מדינה לא