אמש (מוצאי שבת) התקיים מעמד רב רושם של פדיון פטר חמור בקהילת חניכי הישיבות "גבעת האנטנה" בשכונת בית וגן בירושלים. האירוע נערך בראשותם של הגאון רבי שלמה יצחק זעפראני והגאון רבי אליהו דיין, וזאת בחסות תרומתו של הנגיד רבי יצחק כפיף מברזיל.
במעמד המיוחד השתתפו אלפי אנשים יחד עם שורה ארוכה של גדולי תורה, רבנים, דיינים וראשי ישיבות מרכזיים. בין המשתתפים נצפו הגר"ד עטיה, חבר בית הדין הגדול ובנו של חכם עזרא עטיה זצ"ל, הגר"נ הררי, ראש כולל החיד"א, הגר"ד ברדוגו, חבר בית הדין הגדול, והגר"י זר. כמו כן השתתפו הגר"מ ועקנין, ראש ישיבת אורחות מאיר, הגר"ש פנחסי, ראש מוסדות דרכי דוד, הגר"י עדס, ראש כולל מעלות יוסף, והגרא"נ ויג, ראש ישיבת תורה אור. בנוסף, הגיעו לאירוע גם אורחים מחו"ל, ביניהם הגאון רבי אליהו מנצור, רב הקהילה החאלבית בארה"ב, והגר"ח דישי מברזיל.
המעמד נפתח בדבריו של הגר"י שושן, אב"ד משפטי התורה, שעמד על מעלת המצווה, ואחריו נשא דברים הגר"א דיין, שהרחיב בענייני דיני קניינים ומהות המצווה. שיאו של האירוע היה בטקס קבלת עול מלכות שמים שערך הגאב"ד הגרש"י זעפראני, כשאחריו ענו אלפי המשתתפים בהתרגשות. מעמד הפדיון עצמו נערך על ידי הכהן הגדול, הגאון הצדיק רבי יצחק כהן, רב שכונת שמואל הנביא וראש ישיבת תורה ודעת. לפני שהחל המעמד התקיים לימוד "אבות ובנים" חגיגי בהיכל הקהילה בהשתתפות מאות הורים וילדיהם. המעמד כולו הונחה בטוב טעם על ידי הרב יוסף ניאזוף.