אלוף פיקוד מרכז, אבי בלוט, אישר את הריסתם של עשרות מבנים במחנה הפליטים ג'נין, זאת כחלק ממבצע 'חמש אבנים' שיצא לדרך ונועד לנקות את הטרור במחנות הפליטים ובשטחי יו"ש.
בצה"ל מאשרים את ההחלטה ואומרים כי "במסגרת המשך הפעילות של כוחות הביטחון במחנה הפליטים ג'נין שבצפון השומרון, נדרשת הריסה של מבנים בהתאם לצורך מבצעי מובהק והכרחי".
בנוסף מציינים כי מוקדם יותר השבוע (ג׳), עדכן המנהל האזרחי את התושבים כי בכוונת צה״ל להרוס 24 מבנים במחנה הפליטים ג'נין. ניתנה אפשרות לתושבים לפנות את חפציהם.
"ההחלטה על הריסת המבנים התקבלה על ידי מפקד הפיקוד, בכובד ראש, תוך צמצום היקף ההריסה למינימום הנדרש, ולאחר שנשקלו חלופות אחרות." מבהירים בצה"ל ומנסים להדוף את הביקורת.
עם זאת מבהירים כי "ישנו שימוש נרחב של ארגוני הטרור במטעני חבלה המסכנים את כוחות צה״ל הפועלים במחנות, לעיתים באזורים אזרחיים צפופים – דבר המהווה סכנה הן ללוחמים והן לאזרחים שבסביבה – רק בחודש האחרון כוחות צה״ל עצרו מספר מחבלים ואיתרו במחנות עוד מספר מטענים שטרם פונו מאז שצה״ל פועל במחנות באופן יומיומי".