אחרי תקופה ארוכה של הרעה ביחסים עם ישראל ותמיכה בארגון הטרור חמאס, בעיר דבלין, בירת אירלנד, החליטו לשנות את שמו של הפארק הקרוי על שם הנשיא השישי חיים הרצוג ולשנותו ל״פלסטין החופשית״.
מבית הנשיא ואביו של בוז'י הרצוג, נמסר: "אנו עוקבים בדאגה אחר הדיווחים מאירלנד, בנוגע לכוונה לפגוע במורשתו של הנשיא השישי של מדינת ישראל, חיים הרצוג ז״ל, ובסמלים המבטאים את הקשר ההיסטורי בין הציבור האירי לבין העם היהודי.
מעבר להיותו של חיים הרצוג ז״ל מנהיג ישראלי, הוא היה מגיבורי המערכה לשחרור אירופה מהנאצים, ואישיות שהקדישה את חייה לביסוס ערכי החירות, הסובלנות והחתירה לשלום. אביו, הרב אייזיק הרצוג כיהן כרב הראשי הראשון של אירלנד החופשית, והשאיר חותם משמעותי בחיי האומה האירית. קריאת הפארק על שמו לפני כשלושה עשורים ביטאה את ההוקרה למורשתו ואת הידידות העמוקה בין העם האירי לעם היהודי, שלצערנו התקלקלה בשנים האחרונות".
לדבריהם, "מחיקת שמו של הרצוג ז״ל, אם אכן תתממש, תהיה צעד מצער ומביש. אנו מצפים שמורשתו של מי שעמד בחזית המאבק באנטישמיות ובעריצות תזכה לכבוד הראוי גם כיום".
שר החוץ גדעון סער הגיב להחלטה בחשבון שלו ברשת -X וכתב: "אין החלטה מדויקת ומוצדקת יותר מהחלטתי לסגור את השגרירות שלנו בדבלין, זמן קצר לאחר שנכנסתי לתפקידי כשר החוץ. דבלין הפכה לבירת האנטישמיות בעולם. האובססיה האנטישמית והאנטי־ישראלית האירית היא חולנית".
סער הוסיף וכתב: "עיריית דבלין החליטה להסיר את שמו של חיים הרצוג – הנשיא השישי של מדינת ישראל, שגדל בדבלין ואביו היה הרב הראשי של אירלנד – משמו של פארק בעיר. מה שלא ניתן להסיר זה את החרפה של האובססיה האנטישמית והאנטי־ישראלית האירית".