לאחר ההפסד של הרה"ג שמואל מרקוביץ', בפסק הבוררות בעניין ישיבת פוניבז'. פסק הדין, שניתן על ידי השופט בדימוס דוד חשין, קבע כי הרב מרקוביץ' ותלמידיו נאלצים לפנות את מבני הישיבה. בתגובה לפסק הדין, הגיש היום (שני) עו"ד איל רוזובסקי, המייצג את צד הרב מרקוביץ', בקשה לבית המשפט המחוזי, ובה הוא מבקש ארכה של 45 ימים להגשת בקשת ביטול רשמית לפסק הבוררות.
במכתב הבקשה, שנכתב בהסכמת הצד השני (המבקשים), צוין: "המשיבים, הרב שמואל מרקוביץ', עמותת מסורת התורה בני ברק (ע"ר) והרבנית ציפורה מרקוביץ', מתכבדים לפנות בזאת לבית המשפט הנכבד, בהסכמת המבקשים, בבקשה להאריך את המועד להגשת בקשה מטעמם לביטול פסק בוררות… כך שזו תוגש עד ליום 5.1.2026 (באופן בו יעמדו למשיבים 45 הימים הקבועים בדין להגשת בקשה לביטול פסק בוררות ממועד מתן פסק)". פסק הבוררות עצמו ניתן ב-18.11.2025.
מועד ההצלה ביקשו להבהיר: "נכון לרגע זה אין שום החלטה בדבר הגשת ביטול פסק הבוררות. בסה״כ ניתנו עוד 45 יום בהסכמה הדדית על מנת לבחון את משמעות פסק הבוררות".
הפנייה להגשת בקשת ביטול מגיעה יום לאחר שצד הרב מרקוביץ' הודיע לעורכי הדין של ישיבת פוניבז' (עו"ד אודי ארצי ועו"ד רן פלדמן) כי הוא שוקל לצרף לצוות המשפטי את עו"ד רוזובסקי, מבכירי עורכי הדין בישראל, זאת כחלק מגיבוש צעדיהם.