ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הגיש אתמול (ראשון) בקשת חנינה רשמית לנשיא המדינה, יצחק הרצוג. הבקשה הועברה למחלקה המשפטית בבית הנשיא באמצעות פרקליטו של ראש הממשלה, עו"ד עמית חדד.
בחדשות 12 נחשפו פרטים חדשים אודות מאחורי הקלעים של הגשת הבקשה. לפי הדיווח, רק צוות מצומצם של מקורבים ובני משפחתו של נתניהו ידעו על הגשתה. נחשף כי בקשת החנינה הוכנה כבר ביום חמישי, ולאורך כל סוף השבוע דנה משפחת נתניהו בשאלה האם להגישה.
בעבר התנגדו בני המשפחה לאפשרות זו, אולם דווח כי בתקופה האחרונה רעיית ראש הממשלה, שרה נתניהו, שינתה את דעתה. השינוי בעמדתה חל לכאורה בשל הקושי הרב שנוצר סביב הצורך להעיד במשפט במשך מספר רב של ימים בשבוע.
מקורבי נתניהו הבהירו כי ראש הממשלה לא יודה באשמה ולא יודה גם בעובדות כתב האישום במסגרת הבקשה, והדגישו כי בקשת החנינה אינה מהווה "עמדת פתיחה" למשא ומתן.
עוד דווח כי רעיית ראש הממשלה ומקורבים נוספים אמרו לנתניהו בימים האחרונים כי בכל תרחיש, המהלך ישרת אותו: "אם הנשיא ייענה לה, כתב האישום יבוטל והמשפט ייפסק. אם יקבל אותה בתמורה להודאה, נוכל להגיד שמנסים להרשיע את נתניהו דרך נתיב שאינו בית המשפט. אם הרצוג יסרב לה, נבוא לציבור ונגיד לו, 'ראש הממשלה מחל על כבודו וביקש חנינה בעוד שהצמרת המשפטית כולל הנשיא מתגייסים להרשיעו בכל מחיר'. כך או כך, אי אפשר להיפגע במהלך שכזה".