אחרי שראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע כי ימסור הערב הצהרה לתקשורת בנושא חוק הגיוס, גם ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט וראש ממשלת המעבר לשעבר יאיר לפיד, הודיעו כי ימסרו הצהרה לתקשורת, אולם אז נתניהו הותיר אותם לשאת נאום לבד, כשלשכתו מודיעה כי לא ימסור הצהרה הערב בשל אילוצי לו"ז וכי היא תדחה לזמן אחר. שבה מן הסתם, יתייחס גם לטענות השניים ויהדוף את דבריהם.
בתוך כך, מבוכה של ממש נרשמה בהצהרתו המצולמת של נפתלי בנט, לאחר ששיגר לתקשורת את ההודעה הלא ערוכה, כשהוא נאלץ להפסיק את הצהרתו בשל רעשי רקע ודיבורים בסביבת חדר הצילום, לצד הערות מהבימאי שמבקש ממנו לעשות זאת עם יותר אנרגיה.
בנט, שממשלתו פגעה בעיקר בכיס של הציבור החרדי אך לא קידמה חוק גיוס, למרות שהמפלגות החרדיות לא היו חלק מהשלטון, הערב הוא שוב מצטרף למסיתים נגד עולם התורה, בתקווה לזכות בכך במעט קולות.
בהצהרה שבסוף הצליח למסור, השתמש בנט בנופלים מן הציונות הדתית, כדי להצדיק את גיוס לומדי התורה: "ב7/10 מחבלי חמאס השפלים פתחו במתקפת פתע במהלכה הם רצחו, התעללו וחטפו מעל 1400 ישראלים. מטרתם היתה לא רק לפגוע בנו פיזית, אלא גם לשבור את רוחנו. כל מערכות המדינה קרסו, אך באותן שעות ממש עם ישראל התגלה כעם של אריות.
ישראלים מכל רחבי הארץ דהרו דרומה לתוך התופת כדי להציל את אחיהם ואחיותיהם! אלחנן קלמנזון, בן שמעוני, האחים נועם וישי סלוטקי, הם ועוד רבים, גיבורי ישראל מסרו את חייהם למען הזולת. באותן שעות לא היו דתיים מול חילוניים, אנשי ימין מול שמאל. היה עם ישראל אחד גדול ומאוחד. רק כשאנחנו יחד, אנחנו מסוגלים להתגבר על הכל. כך היה – וכך גם יהיה" אמר בנט ומתוך מסר של אחדות, החל להסית נגד לומדי התורה.
"לצה"ל חסרים כרגע כ-20,000 חיילים כדי להגן על גבולות מדינת ישראל. יש רק שתי אפשרויות: לגייס את אחינו החרדים כדי לתת כתף, או לגזור על המילואימניקים שלנו עוד כ-120 ימי מילואים בשנה באופן קבוע ולהרוס את עתידם המקצועי והמשפחתי. הממשלה – במקום לפעול לגיוס החרדים, היא עושה בדיוק הפוך!
בימים אלו היא מקדמת חוק שימנע כל סיכוי לגייס חרדים. החוק שהממשלה מקדמת אינו חוק גיוס, אלא ישראבלוף. החוק מלא בניסוחים ובתרגילים שנועדו להטעות אתכם, הציבור, כאילו המטרה היא לגייס חרדים, אך בפועל כל מרכיבי החוק מבטיחים שלא יתגייסו. כולם יודעים שהממשלה מעבירה את החוק הזה רק כי החרדים מאיימים להפיל את הממשלה.זה חוק פוליטי על מלא".
בנט אף השתמש בטיעונים השחוקים, המוכרים בקרב כל תלמיד ישיבה מתחיל, שיודע כי אין בינם לבין גיוס לצה"ל, דבר. "מאיפה ההמצאה הזו שצריך לשבת בישיבה ולא להתגייס?! התורה קובעת הפוך! "האחיכם יבואו למלחמה ואתם תשבו פה?" נוזף משה רבנו במי שהוא חשב שרוצה להשתמט".
דבילי לחלוטין! ה' שולט על המילים שלך. חבל לך להתנגש בחרדים. קודמך לא צלחו.אף אתה מעט אמונה לא תזיק!!!!
דפוק
חחחחחחחחח
חולה נפש
הכי מדהים הוא שהקוקו הזה לא קולט שהסיפור של ה7/10 הסתיים בנס עצום .וניסים לא קורים בגלל בגדי חאקי אלא בזכות תורה ומצוות.פשוט עיוור.
טוב.מה לעשות חלום ראשות הממשלה פשוט מסנוור.