ראש השב"כ לשעבר, רונן בר, נאם היום (שלישי) לראשונה מאז פרישתו מהתפקיד, והתייחס בגלוי למחדלי 7 באוקטובר. בר תקף בעקיפין את הדרג המדיני והדגיש את חשיבות לקיחת האחריות על הכשלים: "במנהיגות מוטב לקחת אחריות על הכשלים ולא קרדיט על ההישגים", אמר.
לדבריו, "אחריות היא אינסופית אי אפשר לפזר אותה, רק לקחת. מנהיגות מבוססת על אמון, ובכדי לתת אמון, אנשים צריכים לדעת שתמיד תתן להם גיבוי ותמיד תקח אחריות. זה הגב שהם רואים כשהם הולכים אחריך". הוא הוסיף כי לקיחת אחריות אינה מסתיימת בזיהוי הכשל בלבד, אלא כוללת גם תיקון והפקת לקחים: "היא מסתיימת באחריות לתקן. בדיוק כמו שמבצע או פרויקט מסתיימים בתחקיר ובהפקת הלקחים".
בר התייחס לאירועי אותו בוקר טראגי והדגיש את פעולות השב"כ תחת אש: "באותו בוקר נורא אישית, ארגונית ולאומית – השב"כ הרים את הראש ויצא למלחמה בכל החזיתות. האנשים שלנו נלחמו, הסתכנו, פינו אזרחים תחת אש, הובילו מבצעי חילוץ חסרי תקדים, חיסלו מחבלים ועמדו בהבטחה שנתנו זה המינכן שלנו". הוא ציין כי נותרו עוד שני "אדריכלים" לסגור איתם חשבון, והוסיף: "ונשאר להחזיר את רן".
בנוסף, בר קרא להקמת ועדת חקירה ממלכתית לבחינת מחדלי הטבח: "לצד זה עשינו תחקיר, החלטנו לעשות אותו רחב ונוקב, והסתכלנו קודם כל על הכשלים שלנו ומה הוביל אליהם. הפקנו לקחים, בנינו מערכים ומנהלת מלווה ולמדנו איך להיות טובים יותר. עשינו את זה מתוך אותה אחריות לחקר האמת ובניית העתיד".
חושב שאנחנו מפגרים ומטומטמים
שכחתי. תזכיר בבקשה, מתי אתה לקחת אחריות?