הכנסת אישרה היום (רביעי) בקריאה טרומית את הצעת החוק שתאפשר לשר המשפטים יריב לוין למנות תובע מיוחד שיחקור את היועצת המשפטית לממשלה.
הצעת החוק, שהוגשה על ידי חברי הכנסת צבי סוכות ושמחה רוטמן מהציונות הדתית, קובעת מסלול ייחודי לחקירת הדרגים המשפטיים הבכירים ביותר:
במקרה שבו תתקבל במשטרה ידיעה על חשד לביצוע עבירה מצד היועצת המשפטית לממשלה, פרקליט המדינה או מי מטעמם, "יופנה הנושא לשר המשפטים אשר יהיה מוסמך למנות תובע עצמאי בעל כל סמכויות החקירה והתביעה הנדרשות".
ח"כ סוכות הסביר את הרציונל מאחורי ההצעה: "ההצעה מבקשת להבטיח כי אין גורם שאינו כפוף לביקורת או להליך משפטי תקין". הוא הוסיף כי קביעת מסלול ברור להתמודדות עם מקרים מסוג זה "מחזקת את עקרון האחריות הציבורית ומעניקה ביטחון כי הליך הוגן יתקיים גם כאשר מדובר בדרגי ההנהגה המשפטית הגבוהה ביותר".