הרב אברהם עידן, ראש ישיבת "עטרת הלוי", נפצע קשה לאחר שהותקף על ידי שוטרים בשכונת סנהדריה בירושלים, למרות שלא היה מעורב בהפגנות האלימות שהתקיימו במקום בשבוע שעבר. בראיון שקיים היום בחדשות 12, משחזר הרב את רגעי האלימות הקשים שחווה.
“ברוך השם לאחרונה נולד לי בן, הייתי בדרך לקניות לברית שלו ועברתי ליד ההפגנה במקרה”, מספר הרב. לדבריו, השוטרים במקום דרשו ממנו לצאת מרכבו, למרות שלא היה קשור למפגינים. “התכוונתי לפתוח את החלון, אבל פתאום ראיתי מולי שוטר עם טייזר שמכוון עליי. צעקתי ‘מה עשיתי?’ והתחננתי שיעצרו אותי כדי שהבן שלי לא יראה את מה שקורה לאבא שלו”.
בהמשך מספר הרב כי השוטרים ניפצו את חלונות הרכב ושלפו אותו בכוח. “עד שהם לא השכיבו אותי על הרצפה, נתנו לי מכות ושברו לי את הצלעות – הם לא נרגעו. אמרתי להם שאני איש חינוך, אבל הם לא רצו לשמוע. השוטר שישב לידי בניידת אמר לי ‘שתוק כלב אתם החרדים יותר גרועים מהנוח’בות’”, הוא מוסיף.
המהומות פרצו בעקבות רישום דו"ח על ידי פקח עירוני, ולאחר מכן הגיעו למקום מאות מפרי סדר שיידו אבנים וחפצים. בתגובה, המשטרה הפעילה כוח רב, ובמהלך הפעילות נרשמה אלימות קשה מצד השוטרים, כולל הרב עידן שנקלע למקום בטעות.