אירוע טרור התרחש הערב (שני) בשומרון, כאשר מתיישב יהודי שעסק ברעיית צאן סמוך ליישוב ענתות שבצפון בנימין הותקף באבנים על ידי מספר פורעים ערבים. במהלך התקיפה שלף המתיישב את נשקו האישי ופתח באש לעבר הפורעים. הדיווח על הפצועים בסמוך לכביש 437 התקבל במוקד מד"א במרחב ירושלים בשעה 17:14.
כתוצאה מניסיון הפיגוע, 2 ישראלים נפצעו באורח קל ופונו מהמקום לקבלת טיפול רפואי. 2 מחבלים נוטרלו ונפצעו באורח קשה ומחבל אחד נפצע באורח קל.
עד ראייה סיפר: "כשהגעתי לכאן ראיתי עשרות מחבלים עם רצח בעיניים. הם התנפלו עלינו עם אבנים וחפצים, זה היה מארב מתוכנן היטב. היו כאן כמה אירועי חיכוך באזור בתקופה האחרונה אבל זה משהו אחר לגמרי. אחד מהישראלים נדקר ברגלו. זה היה אירוע מסכן חיים. הירי היה בתגובה לסכנת חיים ממשית ובוצע כהגנה עצמית".
בהודעה שפרסמה משטרת ישראל נכתב: "בהמשך לאירוע שאירע בסמוך לציר 437, על פי תחקור ראשוני שנערך בשטח, יודו אבנים לעבר מתיישבים. בתגובה ליידוי האבנים בוצע ירי מנשק צבאי. על פי הדיווח, כתוצאה מהירי נפצעו שלושה בני אדם, וכן שלושה מתיישבים נפצעו מיידוי אבנים, שוטרי מחוז ש"י, בפיקוד מפקד תחנת מעלה אדומים, פועלים כעת בזירה, ונפתחה חקירה לבירור נסיבות האירוע".