לקראת הדיון המכריע שצפוי להתקיים בעוד כשבוע, נשיא בית המשפט הצבאי הורה היום (חמישי) לתביעה הצבאית להגיב בתוך שלושה ימים בלבד לבקשת עורכי דינם של לוחמי כוח מאה, הדורשים לבטל את כתב האישום נגדם. הדרישה לביטול מגיעה על רקע פגמים קשים שנפלו בתיק ופרשיית הפצ"רית.
וברקע הפרסום כי הפצ"ר הנכנס, האלוף איתי אופיר, שוקל ברצינות את ביטול כתבי האישום נגד הלוחמים. את שניים מלוחמי היחידה מייצגים עורכי הדין עדי קידר, משה פולסקי ונתי רום מטעם ארגון חוננו, אשר טוענים כי הגיעה העת לסגור את התיק שחולל סערה ציבורית נרחבת.
החלטת בית הדין להקציב לתביעה זמן קצר כל כך לתגובה נתפסת כאיתור משמעותי לגבי כוונותיו של בית המשפט בניהול ההליך. עו"ד עדי קידר, עו"ד נתי רום ועו"ד משה פולסקי מארגון חוננו מסרו בתגובה להתפתחויות: "בהמשך להחלטתו הקודמת שבית הדין, אשר הפנה את תשומת לב הפצ"ר החדש והתביעה הצבאית לטענותיהם כבדות המשקל של הסנגורים בפרשת שדה תימן".
"כעת לקראת הדיון הקבוע לשבוע הבא מאותת שוב בית הדין לתביעה ומבקש את תגובתה עד יום ראשון לגבי המשך ההליכים בתיק. כולנו תקווה כי בכך תסתיים הפרשה העגומה הזו ותאפשר ללוחמים לנסות ולשקם את חייהם ולשוב לחיים נורמליים".