המתיחות בצפון מגיעה לנקודת רתיחה חדשה עם פקיעת הדד-ליין שהוצב לממשלת לבנון לפירוק חיזבאללה מנשקו מדרום לנהר הליטאני. ההערכה הגוברת במערכת הביטחונית היא כי ממשלת לבנון נכשלה במשימתה ולא הצליחה ליישם את ההחלטה לפירוז הארגון, נתון שמעלה באופן משמעותי את החשש כי ישראל תבחר לחדש את המערכה הצבאית בלבנון כדי להסיר את האיום על תושבי הצפון.
בתוך כך, שלוש מדינות ערביות מרכזיות התריעו בפני חיזבאללה: זהו חלון ההזדמנויות האחרון כדי למנוע הסלמה עם ישראל, כך דיווח הבוקר (חמישי) עיתון א-שרק אל-אווסט הסעודי. לפי מקורות בממשלת לבנון – מצרים, קטאר וטורקיה העבירו לארגון הטרור "עצה של הזדמנות אחרונה". המדינות דחקו בחיזבאללה למסור את הנשק לידי המדינה, מפני שהמשך החזקתו מחוץ למסגרת המדינה עלול לגרור תקיפה ישראלית. האזהרה הזו משקפת את ההבנה במדינות ערב כי הסבלנות הישראלית פוקעת וכי ללא צעד ממשי של פירוק מנשק, העימות הצבאי הוא רק עניין של זמן.
בזירה הפנימית בלבנון, המנהיגים מנסים לשדר אופטימיות זהירה לצד הכרה במורכבות המצב הביטחוני והלחצים הכבדים המופעלים עליהם. נשיא לבנון ג'וזף עאון התייחס למצב המתוח ואמר אתמול כי "רוחות המלחמה התרחקו, אך הן לא נעלמו לחלוטין". לדבריו, האווירה השוררת היא חיובית בכל הרמות, אך לבנון עדיין פועלת יחד עם המדינות המעורבות כדי לנטרל לחלוטין את האפשרות למלחמה.