שר החוץ גדעון סער אירח היום (ראשון) בלשכתו בירושלים את שר החוץ של יפן, טושימיטסו מוטגי. מדובר בביקורו המדיני הבילטרלי הראשון של השר היפני מאז נכנס לתפקידו, עובדה המדגישה את חשיבות הקשרים בין טוקיו לירושלים בתקופה זו.
בפתח פגישתם נשאו השניים הצהרות לתקשורת. השר סער בירך את מקבילו ואמר: "ישראל ויפן הן שתי ציביליזציות עם היסטוריה עתיקה ומסורת רבת שנים, החולקות ערכים דמוקרטיים וידידות רבה. עלינו לשתף פעולה ולהעמיק את הקשרים האסטרטגיים בינינו".
סער הודה לממשלת יפן על עמידתה לצד ישראל מאז טבח ה-7 באוקטובר: "אנו מודים ליפן שהכירה בזכותה של ישראל להגן על עצמה, קראה לשחרור חטופינו ללא תנאי והשיתה סנקציות על ראשי החמאס".
במישור המדיני-אזורי, שלח השר סער מסר ברור בנוגע לעתיד רצועת עזה ויישום תוכניות השלום של הממשל האמריקני. "ישראל מחויבת לתוכנית טראמפ וליציבות באזור", הצהיר סער.
עם זאת, הוא הציב תנאי סף ברור להתקדמות: "על מנת להתקדם ביישום התוכנית, חמאס חייב להתפרק מנשקו ועל עזה להיות מפורזת לחלוטין". השר הוסיף כי ישראל ממשיכה לשאוף להרחבת מעגל השלום: "אנו מושיטים יד לשכנותינו ושואפים להרחיב את הסכמי אברהם".