דרמה משפטית ומוסרית בבית המשפט הצבאי: משפחתו של הנער בנימין אחימאיר הי"ד, שנרצח באכזריות לפני כשנתיים בעת שרעה צאן ליד חוות מלאכי השלום, יוצאת למאבק אחרון נגד מה שהיא מגדירה כ"התמהמהות מסוכנת" של צה"ל ומשרד הביטחון.
באמצעות ארגון "חוננו", דורשת המשפחה מהתביעה הצבאית ומשר הביטחון ישראל כ"ץ לקבוע לאלתר הרכב שופטים מוסמך להטלת עונש מוות (הרכב של שלושה שופטים בדרגת סגן-אלוף ומעלה), בטרם תינתן הכרעת הדין בתיק – שלב שלאחריו לא ניתן יהיה עוד מבחינה חוקית לגזור עונש מוות.
בנימין אחימאיר היה בן 14 בלבד כשנרצח. המחבל, אחמד דוואבשה מהכפר דומא, ארב לו ותקף אותו באכזריות מזעזעת. עו"ד חיים בלייכר, המייצג את המשפחה, מציין במכתבו כי מדובר במחבל שפעל מתוך אידיאולוגיה מוצהרת של ארגון דאע"ש, וכי "עונש מוות הוא הנדבך הקריטי והיחיד ההולם את חומרת המעשה".
למרות פניות חוזרות ונשנות במהלך השנה וחצי האחרונות, הבקשה להקמת הרכב מיוחד טרם נענתה. כעת, כשהמשפט הגיע לשלב ההוכחות, קיים חשש ממשי שהמחבל יודה במיוחס לו כדי להביא להכרעת דין מהירה, ובכך "לסנדל" את האפשרות לדרוש עבורו עונש מוות.
במכתב שנשלח לשר הביטחון ישראל כ"ץ, קורא עו"ד בלייכר להתערבותו הדחופה: "אנו פונים אליך כראש המערכת הביטחונית. אין לאפשר לפרוצדורה או לעיכוב בקבלת החלטות לסכל את היכולת להחמיר את הענישה ולייצר הרתעה אמיתית. עשיית צדק בתיק זה היא אינטרס לאומי מן המעלה הראשונה".
על פי החוק הקיים ביהודה ושומרון, ניתן לגזור עונש מוות רק בהחלטה פה אחד של הרכב מיוחד. אם התיק יסתיים בהכרעת דין בפני הרכב רגיל, האפשרות הזו תיעלם מהשולחן. המשפחה, שגילתה עד כה אורך רוח בשל המצב הביטחוני והחשש לחטופים, מבהירה כעת כי "הגיע זמן צדק".
מארגון "חוננו" נמסר: "הטלת עונש מוות על מחבל דאע"שי שרצח נער חסר ישע היא חובה מוסרית. אנחנו מצפים משר הביטחון להראות נחישות מול הטרור ולא לתת למחבל לחייך בדרך למאסר עולם בתנאי VIP".