מה שהתחיל לפני חמש שנים כרעיון פשוט וגמ"ח – להנגיש פאות טבעיות חדשות טבעיות במחירים הוגנים, הפך למהפכה של ממש בשוק הפאות בישראל. לאורך כל השנה אין מבצעים ב-WIGBOX. המחירים נמוכים מלכתחילה, והמודל לא נשען על הנחות תקופתיות. אבל בדצמבר, פעם אחת בשנה, מגיע הסייל השנתי הגדול.
במהלך החודש של הסייל האווירה הייתה תוססת במיוחד. הלקוחות נהנו ממחיר מיוחד על כל הפאות במתחם + 5 מתנות מפנקות לכל רוכשת. חוויית קנייה ייחודית ומבחר ענקי של פאות עם למעלה מ-2,000 פאות (במקום 1,300 בימים רגילים). עקב הביקוש הרב מצד הלקוחות שלא הספיקו להגיע, הוארך הסייל ב-10 ימים נוספים והפך, שוב, לאירוע שיא של קהילה, אמון, וחיסכון אמיתי.
בזכות האמון של הציבור, המסירות של הצוות והשקעה של יותר מ-6,000 שעות עבודה – במהלך הסייל נמכרו ב"ה 1,837 פאות. ביום האחרון הרשמי של הסייל (31 לדצמבר) וביום השלם האחרון של ההארכה שברו WIGBOX את תקרת הזכוכית של מאה פאות ביום. גם במוצאי שבת האחרון של הסייל היה שיא משמעותי של למעלה מ-50 פאות. בממוצע, בזמן הסייל, כל 12 דקות נמכרה פאת WIGBOX.
*החיסכון לציבור מחושב על פי ממוצע מחיר של פאת WIGBOX – בממוצע חצי או פחות ממחיר של פאה באותה איכות בשוק.
הכל התחיל בראש
"אם היו מספרים לי שאמכור אלפי פאות בשנה – בוודאי לא הייתי מאמינה". עדינה גולדברג, שהתמחתה בביוכימיה ועבדה כמהנדסת בחברת אינטל, מצאה את עצמה מובילה מהפכה בתחום שונה לחלוטין.
"הכול התחיל לפני כחמש שנים. באותו זמן קניתי לעצמי פאה מספק בסין וקיבלתי עליה מחמאות כל הזמן. ניסיתי לעודד את החברות שלי להזמין גם כן פאות משלהן מסין, אבל הן לא רצו לשים את הכסף על משהו שהן לא יכולות לראות או להרגיש."
אחרי מחשבה, החליטה עדינה להזמין כמה פאות בשביל החברות שלה. "אמרתי להן: אני אבצע את ההזמנה, תוכלו לבוא, למדוד, לראות את השיער ולהחליט. התחלתי עם חמש פאות, וכך לאט לאט התפתחה אמפריה שלמה."
מודל עסקי שמשנה את הכללים
הפתרון היה פשוט, כמעט חתרני: יבוא ישיר מהיצרנים, מכירת פאות “מהקופסה” והפרדה מוחלטת בין מוצר לשירות. בלי לכפות עיצוב, צבע או פאנית מסוימת. בלי מעטפת שמנפחת את המחיר ועם חופש בחירה מלא ללקוחה.
"שמנו לעצמנו מטרה מאד ברורה: להוריד בכוח את מחירי הפאות בכל הארץ", מסביר יונה גולדברג, מנכ"ל WIGBOX. "איך עושים את זה? משנים גישה. המודל העסקי של WIGBOX מבוסס על מיקוד ביבוא ומכירות ולא על שירותים."
מיקוד הוא סוד ההצלחה. WIGBOX מוכרים את הפאה מהקופסה ולא מספקים שירותי פאנות כמו עיצוב, סירוק, צבע ותספורת. בזכות זה ניתן לתמחר את אותן פאות במחירים נמוכים משמעותית – בין 2,000 ל-7,000 ש"ח בלבד, כאשר 90% מהפאות לא עוברות את ה-6,000 ש"ח.
"הפאניות לא הופכות למיותרות בתמונה, אלא להפך", מדגישה עדינה. "אנחנו מייצרות בעבורן עבודה רבה. הלקוחות רוכשות אצלנו את הפאה ואז הולכות לפאנית שהן בוחרות לעיצוב והתאמה. ההפרדה הזו מאפשרת ללקוחות חופש בחירה מלא ושליטה בתקציב."
מתחם הפאות הגדול בארץ
המתחם של WIGBOX בהר חוצבים בירושלים משתרע על פני 515 מ"ר וכולל אולם תצוגה אגדי עם מבחר של למעלה מ-1,300 פאות ביום רגיל. בזמן הסייל נהנו המבקרות ממבחר של למעלה מ 2000 פאות ותצוגה שמתחדשת ומתחלפת כל הזמן. מבחר אדיר של פאות בכל הסגנונות: פאות בהירות וכהות, פאות סקין, לייס או סרט במגוון אורכים.
"זה סטארטאפ חדשני שאין כמוהו בארץ", אומרים המבקרים. המרחבים, השירות, המבחר האגדי ומעל הכל המחירים המפתיעים פשוט נותנים לך את התחושה הנוחה ביותר לרכוש פאה חדשה. "שווה להגיע גם מרחוק", הן מסכמות בסיפוק.
במתחם תמצאו גם פינת קפה ומאפה, פינת המתנה מפנקת לבעלים עם ספות ואייס קפה, פינת משחק לילדים, חדר הנקה מאובזר ותאי מדידה מרווחים.
שקיפות מלאה
כל הפאות במתחם הן חדשות, ישירות מהספק. הפאות מיוצרות בסין על ידי ספקים הנבחרים בקפידה, ועומדים בסטנדרטים ובדרישות האיכות הגבוהות ביותר. הפאות עשויות משיער אירופאי, ברזילאי מונגולי וסיני איכותי מהטובים ביותר בתעשייה. כל פאה מוכנה להתאמה אישית ומגיעה אליך במצב מושלם.
ככלל, WIGBOX פועלים ללא הרף לשיפור המלאי. אודות לבקרת איכות קפדנית ומשוב אמיתי של לקוחות WIGBOX ממשיכים להעלות את הרף ולהביא לארץ את הפאות הטובות והאיכותיות ביותר שמחזיקות לאורך זמן ומעניקות חוויית שימוש מעולה.
בנוסף, לאור הביקוש הרב: כל הפאות מכל הספקים ללא יוצא מן הכלל תחת השגחתו המהודרת של הרב גרוס שליט"א. האישור הוא על מקור השיער – כל הפאות במתחם הן ללא כל חשש עבודה זרה.
מה אומרות הלקוחות?
"באות נשים מכל הסגנונות", מספרת עדינה. "חלקן מספרות בהתרגשות על כך שאחרי חמש עשרה שנה שהן לא רכשו פאה בשל המחיר, כעת הן רוכשות פאה חדשה. יש כאלה שחוגגות בר מצווה לילד או מחתנות, ושמחות כל כך שהן יכולות לעמוד בתקציב של קניית פאה."
"רוב הלקוחות טוענות שהפאות הללו לא נופלות מהפאות היקרות שהן רכשו בעבר. פעם זה היה נדיר, החזיקו פאה אחת למשך עשר-חמש עשרה שנה. היום בזכות המחירים והאפשרות להתחדש, לקוחות קונות שתיים-שלוש פאות בלי למצמץ."
נ. נבון מצפת כתבה בביקורת שפרסמה: "אני עדיין בהתפעלות! חוויית קניה יוצאת דופן! פינוק מהרגע הראשון עד לרכישת פאה – תה, קפה, מרק, עוגה, שתיה קלה, מתחם חיכיון לגברים ואפילו משחקים לילדים… ובזמן הרכישה – מלוות צמודות עם סבלנות, אורך רוח וחיוך לאורך כל הדרך! עם הרכישה – עוד הנחה, עוד מתנות ופינוקים, אריזות ושקיות יוקרתיות… הכל ממותג ומדוגם! בקיצור, התייחסות מעל ומעבר!! והנקודה העיקרית – מחיר פאה נמוך בהרבה מהממוצע בשוק הפאות!! על זה אני מתפעלת! לתת ללקוחה לשלם מחיר זול ממש, ולהרגיש כמו גבירה בסלון הכי יוקרתי! מהמם!!!! התייחסות הולמת לבנות ישראל היקרות!"
"היופי זה החופש לבחור"
"היופי זה החופש לבחור – קצר, סטנדרט, תנועתי, חלק, נפוח, צמוד לראש, עם פוני או בלי", מסבירה עדינה. "יש כאלה שמעדיפות תמיד להיראות אותו הדבר. אחרות נהנות להתחדש שוב ושוב. העיקר שהאישה תרגיש שהיא מוצאת סגנון שמרגיש לה נכון, וזה כל הסיפור."
"כל אישה ששמחה ומאושרת מול המראה – ממלאה את הלב. אתן מלכות וזו הזכות שלי", מסכמת עדינה בחיוך.
תודה. באמת.
סייל דצמבר הוא רגע של סיכום, אבל גם של הודיה. תודה ל־12,500 נשים שבחרו אחרת. תודה על האמון, על השיתופים, על ההמלצות. תודה על קהילה שמבינה שאפשר גם יפה, גם איכותי וגם הוגן.
הסייל הסתיים, אבל WIGBOX ממשיכה לפעול כרגיל – עם אותם מחירים הוגנים, אותו מבחר ענק, ואותה חווית קניה ייחודית.
מחכים לך: קרית המדע 3 הר חוצבים ירושלים.
שעות פתיחה: ימים א'-ה': 8:30-22:30 יום ו': 8:30-11:30 מוצ"ש: שעה ורבע מצאת שבת עד 23:00.
אפשר להגיע ללא קביעת תור.