החלטה דרמטית של הממשל בבריטניה מעוררת סערה פוליטית וביטחונית רחבה, לאחר שאושר לסין היתר בנייה להקמת שגרירות חדשה ומאסיבית בלונדון. המבנה המתוכנן, שצפוי להיות האתר הדיפלומטי הגדול ביותר של סין באירופה, מעורר ביקורת חריפה וחששות ביטחוניים כבדים בקרב גורמי אופוזיציה ומומחי מודיעין. על פי המבקרים, האתר המתוכנן עלול להפוך בפועל ל"מרכז ריגול" בלב הבירה הבריטית, תוך ניצול המבנה העצום לצרכים שחורגים הרבה מעבר לפעילות דיפלומטית שגרתית.
על פי הדיווח ב-Daily Mail הבריטי, המבנה המתוכנן צפוי לכלול 20 אלף מטרים רבועים ו-208 חדרים סודיים במרתפים, הממוקמים קרוב לקווים תת-קרקעיים העוברים תחת העיר, שמובילים מידע רגיש במיוחד בין מרכזי הפיננסים של לונדון. המבקרים והמתנגדים טוענים כי מדובר בצעד שעלול להוות סיכון לאומי, במיוחד בהיבט של ריגול תעשייתי ופוליטי. החשש המרכזי נובע מהעובדה שבייג’ינג, כך נטען, ביקשה להסתיר את פרטי המתחם מבדיקה ציבורית מעמיקה במהלך הליך האישור, מה שמעצים את סימני השאלה סביב ייעודו האמיתי של המתחם התת-קרקעי הנרחב המוגדר כ"שגרירות-על".
מלבד החשש מפגיעה בתשתיות פיננסיות, קיימת דאגה עמוקה מהקרבה של השגרירות לגולים מסין ולפעילים חופשיים במדינה. יש המזהירים כי הקמת מבנה ענק כזה תספק לסין את הכלים להעצים את מסע ההפחדה והמעקב אחר פעילי אופוזיציה סינים במדינה, ובמיוחד אנשי אופוזיציה מהונג קונג שברחו ממדינתם ומצאו מקלט בבריטניה. גורמים ביטחוניים ואנשי אופוזיציה בבריטניה מזהירים כי מיקומה של השגרירות לצד תשתיות תקשורת קריטיות, ובסמוך למרכזים פיננסיים רגישים, עלול לאפשר איסוף מודיעין נרחב, האזנה לתעבורת נתונים וניצול החסינות הדיפלומטית לפעילות חשאית.
הביקורת הפוליטית על המהלך לא איחרה לבוא והיא מופנית ישירות לעבר ראש הממשלה סטארמר. קמי בדנוק, מנהיגת מפלגת השמרנים וראש האופוזיציה בבריטניה, מתחה ביקורת חריפה על הממשלה וטענה כי ראש הממשלה "מכר את ביטחונה הלאומי של בריטניה לטובת המפלגה הקומוניסטית הסינית". דברים אלו משקפים את הלך הרוח בקרב רבים בממלכה, הסבורים כי מתן האישור להקמת מתחם כה רגיש ומסתורי בלב הבירה מהווה הפקרה של האינטרסים הביטחוניים והאסטרטגיים של המדינה.