המתח במזרח התיכון שובר שיאים חדשים כאשר ארצות הברית מעבה את כוחותיה באופן דרמטי בצל האיומים הגוברים על איראן. פיקוד המרכז האמריקני פרסם היום (שלישי) הודעה חריגה המבשרת על הגעתם של מטוסי קרב מתקדמים לאזורנו, כחלק מהיערכות לכל תרחיש אפשרי. בהודעה הרשמית נכתב כי "מטוס F-15E Strike Eagle של חיל האוויר האמריקאי, שהוצב בטייסת קרב משלחת 494, נוחת בבסיס במזרח התיכון, 18 בינואר. נוכחותו של ה-F-15 משפרת את המוכנות לקרב ומקדמת ביטחון ויציבות אזוריים".
צעד זה מגיע במקביל לאיומים חסרי תקדים מצד נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ לעבר ההנהגה בטהרן. בראיון שהעניק למגזין "פוליטיקו", בחר טראמפ להעביר מסר חריף וישיר למנהיג העליון של איראן, עלי חמינאי. כפי שפורסם בדיווח, אמר טראמפ: "הגיע הזמן לחפש מנהיגות חדשה באיראן, חמינאי הוא אדם חולה שצריך לנהל את מדינתו כראוי ולהפסיק להרוג אנשים". דבריו של הנשיא מבהירים כי הבית הלבן אינו שולל שינוי גישה דרסטי מול המשטר האיראני.
בשטח, תנועת הכוחות האמריקנית מעידה על מוכנות מבצעית גבוהה. נושאת המטוסים "אברהם לינקולן" זוהתה כשהיא עושה את דרכה מהאוקיינוס השקט לעבר הים הערבי, כשהיא חוצה היום את אזור מלזיה-סינגפור. תנועה זו מסמנת קיצור משמעותי של זמן ההגעה של קבוצת התקיפה לטווח תקיפה אפקטיבי מול איראן. במקביל, דווח על תנועה ערה של מטוסי מטען ותדלוק אמריקניים לעבר בסיסים אסטרטגיים במפרץ, ובהם בסיס אל-עודייד שבקטאר, מה שמצביע על היערכות לשהייה ממושכת או למבצע רחב היקף.
המערך האמריקני במרחב הופך לעצמתי מתמיד, כאשר קבוצת התקיפה כוללת, מלבד נושאת המטוסים, גם משחתות המצוידות בטילי שיוט מתקדמים וצוללת תקיפה אחת לפחות. לפי דיווחים נוספים, קיימות טענות בלתי מאושרות כי גם נושאת המטוסים "ג'ורג' ה. וו. בוש" עשויה להישלח לעיבוי המערך הקיים. הריכוז המסיבי של כוחות ימיים ואוויריים בלב המזרח התיכון מעמיד את איראן תחת לחץ צבאי כבד, בעוד העולם כולו עוקב בדריכות אחר הצעד הבא של וושינגטון.