ביקורו המדיני-ביטחוני של הרמטכ"ל אייל זמיר בארצות הברית, ממנו שב רק הבוקר, מעורר דריכות רבה במערכת הביטחון ובעולם כולו. זמיר קיים בסוף השבוע דיונים אינטנסיביים עם בכירים אמריקנים, כשעל הפרק עומדת האפשרות הממשית של תקיפה אמריקנית באיראן. לביקור המשמעותי התלוו דמויות מפתח בצמרת צה"ל, בהן מפקד חיל האוויר הבא, תא"ל עומר טישלר, ומפקד חטיבת ההפעלה באמ"ן, תא"ל מני ליברטי. נוכחותם של בכירי המודיעין והאוויר מלמדת על רמת הרצינות והפירוט של התוכניות המבצעיות שנדונו בחדרים הסגורים בוושינגטון, שם שהה הרמטכ"ל עד היום לפני הצהריים.
על פי דיווחים בישראל מקפידים להעביר מסר ברור למקביליהם בוושינגטון לפיו "בישראל מצפים לקבל התרעה מספקת מוושינגטון לפני שתתקוף באיראן, במידה שתתקוף, כדי לאפשר זמן התארגנות ועדכון הציבור בעת הצורך". הצורך בתיאום הדוק כל כך נובע מההבנה כי כל פעולה התקפית תוביל בהכרח לתגובת שרשרת. בהקשר לשיחות הישירות, גורמים במערכת הביטחון אמרו ל-N12: "אין חלופה לשיחה ב-4 עיניים".
במהלך המפגשים, נועד זמיר עם יו"ר המטות המשולבים וצוותו, ושוחח איתם על כל האפשרויות שעומדות בפני ארה"ב, המשמעויות שלהן, ההיערכות והתיאום בין שני הצבאות – לכל צעד שייבחר. העמדה הישראלית הרשמית שהוצגה בשיחות אלה היא לנסות ולהשפיע על ארה"ב ללכת למהלך רחב שיביא להפלת המשטר.
הציר המבצעי הזה מתחבר לפגישה נוספת שנערכה בשבוע שעבר בקריה עם אדמירל בראד קופר, מפקד פיקוד המרכז של צבא ארה"ב (CENTCOM). אותה פגישה התמקדה בתיאום ההגנתי בין הצבאות לקראת פעולה אפשרית ברפובליקה האיסלאמית. מנגד, בטהרן עוקבים בדריכות אחר המהלכים; המנהיג העליון, אייתוללה עלי חמינאי, שיגר היום איום ישיר ומפורש לעבר וושינגטון וירושלים כשאמר: "על האמריקנים לדעת שאם הם יפתחו במלחמה נגדנו, הפעם זאת תהיה מלחמה אזורית". חמינאי הוסיף בניסיון לשדר חוסן כי "אנחנו לא יוזמי מלחמה, ולא רוצים לתקוף אף מדינה, אך העם האיראני יכה בחוזקה בכל מי שיתקוף אותו".