ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח עם מנהיגי מדינות ערביות באזור – זאת על רקע המתיחות הגוברת מול איראן.
לפי הפרסום במהדורת כאן חדשות, למרות המתיחות שנרשמה מול חלק מאותם מנהיגים מאז ה-7 באוקטובר, ההתפתחויות האחרונות והחשש הכבד מתגובה איראנית הובילו ליצירת ערוץ ישיר ביניהם, וזאת למרות שלשכת נתניהו הכחישה את הפרסום.
במקביל, בישראל מעריכים: השיחות בין ארצות הברית ואיראן ייכשלו – דבר שיוביל לתקיפה אמריקנית. גורמים בכירים בישראל סבורים כי נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ יבחר באופציה הצבאית, מתוך סברה ששיחות המשא ומתן בין הצדדים צפוי להגיע למבוי סתום גם הפעם.
הדריכות בירושלים מגיעה לשיא לקראת מחר, כאשר הרמטכ"ל רב-אלוף אייל זמיר, וראש המוסד דדי ברנע, זומנו לדיון מחר עם שליח טראמפ לאזור סטיב וויטקוף – לקראת פגישת השיחות עם איראן, אותה מוביל הבכיר האמריקני.
במערכת הביטחון עוקבים בדריכות אחר המגעים, כאשר ברקע ישנן חילוקי דעות בנוגע להיקף המגעים הנוכחי בין הצדדים, בשאלות אם הוא יכלול עיסוק מעבר לתוכנית הגרעין האיראני; וכן אם יכלול דרישה להפסקה מוחלטת של העשרת אורניום על אדמת איראן – ואז ייתכן ותהיה העשרה במקום אחר בעולם – או הפסקת העשרת אורניום בעבור איראן באופן כללי.
בעוד וושינגטון מנסה למצות את הנתיב הדיפלומטי, ישראל נערכת לתרחיש שבו מלבד סיעתא דשמייא שנדרשת בכל מצב, רק כוח צבאי יעצור את טהרן.