התפתחות משמעותית בחקירת אחת הפרשות הרגישות ביותר במערכת הביטחון והמשפט: דוברות המשטרה הודיעה היום (שלישי) כי צוות החקירה המיוחד שחקר את הדלפת הסרטון ממתקן "שדה תימן" – סרטון שעורר סערה בינלאומית והוביל למעצר לוחמים – סיים את פעולות החקירה העיקריות.
בפגישה שנערכה היום בין המפכ"ל לראש אח"מ, הוצגו הממצאים שעלו בתיק. המפכ"ל, המודע לרגישות הציבורית העצומה, קבע כי על מנת לחזק את אמון הציבור, יש לאפשר לגורם מקצועי בכיר חיצוני למשטרה לבחון את מכלול פעולות החקירה. המשטרה מציינת כי גורם כזה טרם מונה, למרות החלטת בג"ץ בנושא.
בצעד יוצא דופן, הנחה המפכ"ל את יועמ"ש המשטרה לעדכן את משרד המשפטים בתמונת המצב העובדתית שעלתה בחקירה – בדגש על סוגיית ניגוד העניינים. המשטרה רומזת כי במהלך החקירה התבררו עובדות המצריכות בדיקה של המערכת המשפטית עצמה, ייתכן שבהקשר לקשרים בין המדליפים לגורמי אכיפת חוק בכירים.