התפתחות מדינית דרמטית נרשמה היום (שלישי), כאשר נשיא סומלילנד, עבדירחמן מוחמד עבדולאהי, הודיע באופן רשמי על ביקור קרוב וחסר תקדים בירושלים. בראיון מיוחד שהעניק לסוכנות הידיעות רויטרס, חשף הנשיא כי המגעים להגעתו כבר הבשילו לכדי הזמנה רשמית: "ראש הממשלה בנימין נתניהו הזמין אותי לביקור, שר החוץ אישר איתי את ההזמנה – ואני קיבלתי אותה, אז אני מצפה להגיע לישראל". ההודעה מסמנת עליית מדרגה משמעותית ביחסים בין ישראל למדינה האפריקאית, שנחשבת לנקודה אסטרטגית חשובה ביותר.
עבור סומלילנד, הקשר עם ישראל אינו רק עניין פוליטי אלא הזדמנות כלכלית אדירה. הנשיא פירט בראיון את הפוטנציאל העצום הטמון בחיבור בין המדינות, כשהוא מציין את המשאבים הרבים של ארצו לעומת היכולות הישראליות: "סומלילנד היא מדינה עשירה מאוד במשאבים. אנחנו עשירים במינרלים, נפט, דלק, בתעשייה תיירותית, חקלאות אנרגיה וסקטורים אחרים. אז, אני יכול להגיד שביחס לסחר ולהשקעות בין ישראל לבין סומלילנד השמיים הם הגבול. יהיה ניתן להשקיע בסחר, יהיה ניתן לייצא. יש לנו בשר, יש לנו דגים והם צריכים את זה. יש לנו מינרלים והם צריכים את זה".
הנשיא עבדולאהי לא חסך בשבחים למדיניות הישראלית שהובילה לפריצת הדרך, והזכיר את הכרת התודה של עמו על הצעדים הראשונים שנעשו מצד ירושלים. "הישראלים יוכלו לייצא טכנולוגיה, הם מאוד מתקדמים בטכנולוגיה. ישראל הייתה הראשונה להכיר בסומלילנד, אנחנו גאים בזה. אנחנו אסירי תודה עבור ההחלטה של הממשלה הישראלית", הדגיש הנשיא בשיחה עם רויטרס, כשהוא מסמן את הטכנולוגיה הישראלית כיעד מרכזי לייבוא.
מעבר להיבטים הכלכליים, נראה כי באופק קיימת גם אפשרות להידוק הקשרים הביטחוניים, נושא שמעורר עניין רב במערכת המודיעין העולמית לאור מיקומה של סומלילנד על נתיבי שיט קריטיים. כשנשאל על האפשרות של הקמת בסיסים ישראלים במדינה, השיב הנשיא בזהירות אך הותיר את הדלת פתוחה לרווחה: "לא שוחחתי על הנושא הזה, אבל באופן כללי אנחנו רוצים לבנות את הקיבולת של הצבא והמשטרה שלנו, אז אנחנו מקווים שיהיה שיתוף פעולה בעתיד".