השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, קיבל החלטה דרמטית להוציא משימוש המשטרה את המכתזיות המפעילות בואש, גז וצבע, וזאת למרות בקשות מפורשות של בכירי המשטרה והתנגדותה של היועצת המשפטית לממשלה.
ההחלטה הגיעה לאחר שהתברר לשר כי השימוש בכלי זה נעשה באופן בררני, כאשר ברוב המכריע של המקרים הופעלו המכתזיות והבואש כנגד מפגינים חרדים ומתנחלים, בעוד שבהפגנות אחרות נמנעו הכוחות משימוש באמצעים אלו.
ביממה האחרונה ניסו בכירים במשטרה, ובהם ראש אג"מ ניצב דוד פילו, להפעיל לחץ כבד על לשכת השר ועל יו"ר ועדת הביטחון הלאומי, ח"כ צביקה פוגל, במטרה להמשיך ולאשר את השימוש במכתזיות המיוחדות. למרות הלחצים, השר בן גביר סירב לשנות את עמדתו והבהיר כי הוא אינו מוכן לגבות כלי שהופך לאמצעי ענישה נגד מגזרים ספציפיים בלבד. השר הדגיש כי הוא מעניק למשטרה כלים רבים ללחימה בפשיעה ובטרור, אך לא ייתן יד לאכיפה שאינה שוויונית.
גורמים בלשכת השר מסרו כי למרות הערכתו הגדולה של בן גביר לעבודת המשטרה, הוא מסמן קו אדום ברור בכל הנוגע לאכיפה בררנית.
לדבריהם, השר לא יאפשר שימוש באמצעים פולשניים ומזיקים כמו הבואש והגז, כל עוד הנתונים מצביעים על כך שהם מופנים בעיקר כלפי הציבור החרדי ותושבי יהודה ושומרון.