בפורום "הגבורה", המאגד משפחות שכולות ממלחמת 'חרבות ברזל', תוקפים בחריפות את החלטת הממשלה לפתוח את מעבר רפיח לאחר שקצין נפצע במארב מחבלים בצפון הרצועה.
בהודעה רשמית שפרסם הפורום נמתחה ביקורת נוקבת על המדיניות הנוכחית: "בזמן שמדינת ישראל פותחת את מעבר רפיח, החמאס ממשיך לקדם את מטרתו מטבח השבעה באוקטובר – לפגוע באזרחי ישראל ובחיילי צה"ל. לא ייתכן שלאחר למעלה משנתיים של לחימה עיקשת בה מסרו יקירינו את נפשם, עדיין לחמאס יש יכולות צבאיות ורצון לפגוע בחיילינו. את הנגע הזה חייבים לגדוע אחת ולתמיד".
המשפחות השכולות קראו לדרג המדיני לעצור את המחוות ההומניטריות כל עוד איום הטרור שריר וקיים: "אנחנו דורשים מממשלת ישראל לעמוד בעוז אל מול הלחצים ולדרוש בראש ובראשונה את פירוק החמאס ופירוז הרצועה מנשקה. רק לאחר מכן יהיה ניתן לדבר על עתידה של עזה ועל יציאת פצועים משטח הרצועה דרך מעבר רפיח".
הפורום חתם את דבריו בדרישה למעבר ממגננה להתקפה סופית: "יש לצאת מיידית למבצע צבאי כולל למיגור החמאס. לא נוכל להשלים עם מציאות שבה המעברים פתוחים בזמן שדם חיילינו נשפך".