סבב שיחות ראשון ומסקרן הסתיים היום (שישי) בעומאן בין משלחות מאיראן ומארצות הברית, בניסיון למצוא מוצא דיפלומטי למתיחות הגרעינית והכלכלית.
שר החוץ האיראני, עבאס עראקצ'י, שליווה את פתיחת המגעים במסרים פומביים, הבהיר כי "איראן נכנסת לדיפלומטיה בעיניים פקוחות וזיכרון יציב של השנה האחרונה". עראקצ'י הדגיש בדבריו את המחויבות לעקרונות המשטר וכתב: "אנו פועלים בתום לב ועומדים איתן על זכויותינו. יש לכבד התחייבויות. מעמד שווה, כבוד הדדי ואינטרס הדדי אינם רטוריקה – הם חובה ועמודי התווך של הסכם בר-קיימא". במקביל, משרד החוץ של עומאן אישר כי נערכו שיחות נפרדות עם שתי המשלחות במטרה לייצר נסיבות הולמות לחידוש המו"מ, תוך ציון הנחישות שגילו שני הצדדים להצלחת הדיונים.
לפי דיווח ב'ניו יורק טיימס', המסתמך על שלושה גורמים רשמיים באיראן, טהרן עשויה להציע השהיה ארוכת-טווח של תוכנית הגרעין שלה, בתמורה להסרת העיצומים האמריקניים המתמשכים שפגעו בכלכלת איראן. עם זאת, אותם גורמים ציינו כי יהיה קשה לראות התקדמות בנושא הטילים הבליסטיים ובפיקוח על מימון השלוחות האיראניות באזור.
מנגד, ברשת 'אל ג'זירה' פורסם מסמך המסגרת של המתווכות – טורקיה, קטר ומצרים – המציע מתווה נוקשה הכולל הפחתת העשרת האורניום, התחייבות לא להעשיר אורניום למשך שלוש שנים, והעברת המאגרים המועשרים למדינה שלישית. בנוסף, נדרשת איראן להתחייב שלא להעביר נשק לגורמים שאינם מדינות ולא להתחיל בשימוש בטילים בליסטיים.
המשלחת האמריקנית, הכוללת את המקורבים לנשיא ג'ראד קושנר וסטיב וויטקוף, מלווה גם בדרגים צבאיים בכירים. לפי דיווח ב'וול-סטריט ג'ורנל', במשלחת נמצא גם אדמירל בראד קופר, מפקד סנטקום (CENTCOM), מה שעורר את זעמם של האיראניים.
בתוך כך, בעוד איראן ביקשה בשיחות ״ערבויות מוחשיות״ להסרה מוחלטת של הסנקציות ושואפת לדון רק בנושא הגרעין, ארה"ב עומדת על הכללת סוגיות הטילים הבליסטיים והפעילות האזורית בדיונים. בישראל, שעוקבת מקרוב אחר המתרחש, העבירו לממשל מסר לפיו המצב הרגיש של המשטר מאפשר להפעיל לחץ כבד מבעבר כדי להשיג ויתורים משמעותיים יותר.