במהלך כנס "המילואימניקים – דור הניצחון" שנערך אמש(ראשון), השמיע אלוף-משנה (מיל') חזי נחמה, דמות מוערכת במערך המילואים, טענה חריפה המטילה זרקור על הקשר בין מערכת המשפט הצבאית לביטחון הלוחמים בשטח. נחמה שיתף את הקהל באירוע שהתרחש לדבריו בשנת 2011, בעת ששימש כמפקד גדוד.
לדברי נחמה, במהלך כנס רחב שבו השתתף, נאם הפרקליט הצבאי הראשי דאז, אביחי מנדלבליט (לימים היועמ"ש לממשלה). "אני שומע את אביחי מנדלבליט מסביר לי שערך חייהם של אזרחי האויב הוא יקר יותר מערך החיים של החיילים שלי", טען נחמה בפני המשתתפים ההמומים.
לטענתו של נחמה, דברים אלו אינם מקריים אלא מהווים חלק ממה שהוא מכנה "חינוך מחדש" שעובר צה"ל תחת השפעה גוברת של מערכת המשפט. הוא הסביר כי התפיסה המשפטית הזו מחלחלת לדרגי הפיקוד ומשפיעה על קבלת ההחלטות המבצעיות בשדה הקרב, לעיתים על חשבון שלומם של הלוחמים.
נחמה לא הסתפק בביקורת על העבר, וקשר בין המציאות הצבאית לצורך בשינויים במערכת המשפט הכללית. "ראינו שהם מנסים לעשות רפורמה במערכת המשפט וכמה זה קשה, וזה דבר נכון ונחוץ וצריך להמשיך בו", אמר לקול תשואות המשתתפים.
לדבריו, המערכה לניצחון במלחמה אינה יכולה להסתכם רק בפעילות צבאית, אלא חייבת לכלול "מערכה נגדית" בכל המערכות המשפיעות על המדיניות הביטחונית, כולל המערכת המשפטית. "צריך להבין שהכול משולב", סיכם אל"מ נחמה.