התפתחות משמעותית: ארגון הטרור חיזבאללה נערך בשיא הכוח לתרחיש של מתקפה ישראלית נרחבת, כאשר מי שמושך בחוטים הם לא אחרים מאשר קצינים איראניים. על פי דיווח שהתפרסם היום (שבת) בערוץ "אל-ערבייה", הנהגת הארגון הגבירה לאחרונה את תדירות הפגישות הצבאיות והביטחוניות במטרה להכין תוכניות למלחמה צפויה. המתיחות בשטח הגיעה לנקודת רתיחה, כשבמערכת הביטחון ובארגון הטרור מבינים כי כללי המשחק עומדים להשתנות.
מקורבים לארגון מסרו לערוץ כי מי שמנהל את ההיערכות הם קצינים איראניים ממשמרות המהפכה, שחלק מהם היו עוד קודם לכן בלבנון וחלקם הגיעו לשם לאחרונה בעקבות השיח על אפשרות למתקפה אמריקנית נגד טהראן. אותם קצינים, כך לפי הדיווחים, הפכו לדרג המקצועי והפיקודי העליון בשטח הלבנוני. לדברי המקורות, הקצינים לא קיבלו רק אחריות על שיקום יכולות חיזבאללה, אלא אף מפקחים באופן אישי על היערכות הארגון למלחמה ועורכים בעצמם פגישות עם פעילי הארגון כדי להנחותם. בכלל זאת, על פי הדיווח, פגישה שהתקיימה ביחידה הרקטית בבקאע שהותקפה אתמול.
בדיווחים המשותפים של "אל-ערבייה" והערוץ הסעודי "אל-חדת'", עולה תמונה מדאיגה של איבוד ריבונות בתוך ארגון הטרור הלבנוני. המקורות המקורבים לחיזבאללה אמרו לכלי התקשורת כי חיזבאללה לא מנוהל כעת על-ידי מנהיגים לבנונים, אלא על-ידי קצינים של משמרות המהפכה של איראן – שחלקם כבר שהו בלבנון, ואחרים הגיעו למדינה לאחרונה. נראה כי הפיקוד האיראני הישיר נועד להבטיח שחיזבאללה יהיה מוכן לשמש כזרוע קדמית במקרה של התלקחות אזורית רחבה.
התקיפות המיוחסות לישראל בשבת האחרונה בבקעת הלבנון, עמוק בתוך שטח המדינה, נתפסות בביירות ובטהראן כסימן לבאות. לפי הדיווח, התקיפות שהיו בשבת בבקעת הלבנון שבעומק המדינה היו "הקדמה" למבצע צבאי של ישראל – שנראה כי יתבצע במקביל לתקיפות שיהיו באיראן. האווירה במסדרונות הפיקוד של הארגון פסימית מאוד בנוגע לאפשרות למנוע את העימות, והמקורבים לארגון מסרו גם כי הם סבורים שמתקפה ישראלית נגד חיזבאללה היא "עניין של זמן".