הממשלה אישרה היום (ראשון) את הצו של שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ להעלאת תקרת הפטור ממס על ייבוא אישי מ-75 דולר ל-150 דולר. המהלך, שנעשה בהנחיית ראש הממשלה בנימין נתניהו, נועד להרחיב את התחרות במשק ולהקל ישירות על כיסם של אזרחי ישראל הנאבקים ביוקר המחיה.
עד היום, רכישה מאתרים בינלאומיים בסכום שעלה על 75 דולרים חייבה את הצרכנים בתשלום מסים, מה שהפך קניות רבות ללא משתלמות. העלאת התקרה ל-150 דולר צפויה להוזיל משמעותית מוצרי הנעלה, ביגוד, מוצרי חשמל קטנים וטואלטיקה.
מחר צפויה הכנסת להצביע על הצו ולאשרר אותו סופית, אם כי הצו כבר נכנס לתוקף מעשי עם חתימת השר.
שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ בירך על האישור ומסר: "הממשלה עשתה היום צעד נוסף שמוכיח שיכול להיות כאן זול. המטרה ברורה: להפוך כל אזרח ליבואן ולהרחיב את התחרות במשק. כבר כעת ניתן לראות את ההשפעה בשטח – יותר רכישות ובמחירים נמוכים יותר. אני מודה לראש הממשלה על השותפות בצעד החשוב הזה."