העולם כולו נושא עיניים לעבר המזרח התיכון בעקבות שורת הצהרות מטלטלות של נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, שחשף היום (שני) פרטים מאחורי הקלעים של המתקפה הדרמטית נגד בכירי המשטר האיראני. במוקד דבריו של הנשיא עמדה היכולת המודיעינית המדהימה שאפשרה את חיסול הצמרת האיראנית ברגע שלא ציפו לו. "כשהם נפגשו, הם נפגשו לארוחת בוקר. הם הניחו שזה טוב מהרבה סיבות. ראשית, הם לא חשבו שאנחנו יודעים. אף פעם לא תוקפים בבוקר בגלל הרוח, השמש, ועוד הרבה גורמים. זה היה מדהים שידענו את כל מה שידענו", סיפר הנשיא בריאיון לרשת פוקס ניוז. טראמפ הוסיף ושיתף בתדהמתו מכך "שלארה"ב היה את המידע שהיה לה על הפגישה של ההנהגה הבכירה באיראן", ושיגר מסר ישיר וחד לתושבי המדינה המופגזת: "תישארו בבתים, עדיין לא בטוח".
לצד החשיפות על מה שכבר בוצע, הנשיא האמריקני הבהיר כי המערכה רחוקה מסיום ואף עשויה להחריף באופן משמעותי. בשיחה שקיים עם הניו יורק פוסט, הצהיר טראמפ כי הוא "לא פוסל שליחת כוחות קרקעיים של צבא ארה"ב לאיראן אם נצטרך – אני חייב לעשות את הדבר הנכון". בניגוד לקודמיו בתפקיד, הנשיא הבהיר כי הוא אינו כובל את ידיו בהבטחות להימנע מתמרון קרקעי. "אין לי חששות בנוגע לאפשרות של 'מגפיים על הקרקע' – כל נשיא אחר אומר 'לא יהיו מגפיים של חיילינו על הקרקע', אני לא אומר את זה", הדגיש, תוך שהוא מציין בסיפוק כי המבצע הצבאי כולו "מקדים את לוח הזמנים".
כזכור, הנשיא טראמפ הצהיר בריאיון לרשת CNN, כי "אנחנו עומדים להיכנס בהם חזק. המבצע מתקדם מאוד טוב", אמר טראמפ והבהיר כי מה שהעולם ראה עד כה הוא רק קצה הקרחון של היכולות האמריקניות. לדבריו, "אפילו לא התחלנו לפגוע בהם חזק – הגל הגדול עדיין לא קרה. הוא יגיע בקרוב". האמירות הללו מעלות את רף הכוננות באזור ומבהירות כי הבית הלבן נחוש להמשיך בלחץ הצבאי המסיבי עד להשגת היעדים, כאשר כל האופציות – כולל פלישה פיזית – נותרות מונחות על השולחן.