שיתוף פעולה מיוחד, ושירה משותפת של גדול הזמר ארז יחיאל יחד עם הקלידן והזמר אלחנן בידני, בשיר מיוחד לכבודה של השבת, למילים של גדול המשוררים: רבי אברהם אבן עזרא, בלחן עממי. המפגש בין קולו המחוספס והמרגש של יחיאל לבין הכישרון המלודי של בידני יוצר הרמוניה יהודית שורשית שמפיחה חיים חדשים בטקסט העתיק, ומזמינה את המאזינים להתנתק מטרדות היום-יום.
היצירה נשענת על המילים המקודשות שכתב רבי אברהם אבן עזרא: "כִּי אֶשְׁמְרָה שַׁבָּת – אֵל יִשְׁמְרֵנִי , אוֹת הִיא לְעוֹלְמֵי עַד בֵּינוֹ וּבֵינִי. אָסוּר מְצֹא חֵפֶץ, לַעְשׂוֹת דְּרָכִים, גַּם לְדַבֶּר בּוֹ דִּבְרֵי מְלָכִים. דִּבְרֵי סְחוֹרָה אוֹ דִבְרֵי צְרָכִים – אֶהְגֶּה בְּתוֹרַת אֵל וּתְחַכְּמֵנִי. בּוֹ אֶמְצְאָה תָמִיד נֹפֶשׁ לְנַפְשִׁי, הִנֵּה לְדוֹר רִאשׁוֹן נָתַן קְדוֹשִׁי מוֹפֵת , בְּתֵת לֶחֶם מִשְׁנֶה בְּשִׁשִּׁי – כָּכָה בְּכָל שִׁשִּׁי יַכְפִּיל מְזוֹנִי! הַיּוֹם מְכֻבָּד הוּא , יוֹם תַּעֲנוּגִים , לֶחֶם וְיַיִן טוֹב, בָּשָׂר וְדָגִים, מִתְאַבְּלִים בּוֹ הֵם אָחוֹר נְסוֹגִים – כִּי יוֹם שְׂמָחוֹת הוּא וִישַׂמְּחֵנִי".
על המעטפת המוזיקלית הופקדו אנשי המקצוע המובילים בתחום, כאשר על הקלידים, התיכנותים והגיטרות חתום שי אסייג, שגם ביצע את המיקס והמאסטרינג PB יחד עם חליל מרטיט של מישל אסייג.
הקלטת השירה והמיקס הסופי בוצעו על ידי גיל נגר, כשהפן הוויזואלי זוכה לשדרוג מודרני באמצעות צילום של ארן חן וגרפיקה מרהיבה של בינה AI, המעניקים לשיר הוותיק חזות עכשווית ומרשימה.