מבצע "שאגת הארי" מסתמן כמהלך הצבאי המשמעותי ביותר של ישראל בעשורים האחרונים, כאשר נחשפים כעת פרטים חדשים על ההיערכות הקפדנית שקדמה למערכה. בחודשים שקדמו למבצע, ביצע אגף המודיעין על שלל יחידותיו ריכוז מאמץ אדיר, תוך יישום הלכה למעשה של לקחי העבר והמערכה הקודמת אל מול איראן בפרט.
צה"ל נכנס למערכה מתוך השקפה שאיראן אינה אויב לזלזל ביכולותיו, כאשר כמעט כל המטרות שנתקפות במבצע הזה הינן מטרות חדשות שהופללו ע"י אמ"ן לאחר מבצע 'עם כלביא' – מדובר בנתון בסדרי גודל משמעותיים ביותר, אשר מהווה תוצר של מאמץ חסר תקדים ועבודה לאורך שנים וביתר שאת מאז מבצע 'עם כלביא'.
ההצלחה הישראלית נשענת על תכנון מדוקדק ושיתוף פעולה בינלאומי הדוק. צה"ל פועל באיראן על פי תוכנית סדורה ומוכנה מבעוד מועד, אשר עמלו עליה אלפי משרתי אמ״ן ויחידות צה"ל השונות, בסדיר ובמילואים. כחלק מההיערכות, צה"ל הידק וחידד את שיתוף הפעולה עם האמריקאים.
צה"ל והשותף האמריקאי סנכרנו את תמונת המצב וההערכה המודיעינית, בין היתר דרך נסיעות לארה"ב של גורמים שונים בצה"ל לאורך החודשים האחרונים. התיאום הזה אפשר לישראל חופש פעולה רחב, במיוחד לאחר שבמבצע "עם כלביא" צה"ל שלל את יכולת הפריצה המיידית של האיראנים לגרעין ואף גרע מאיום הטק"ק. ללא המבצע הקודם, למשטר האיראני היו כעת מעל לאלף טילים נוספים ובקצב ייצור מתגבר.
מכת הפתיחה של המבצע הנוכחי הותירה את המשטר בטהרן המום. למרות צעדי כוננות איראניים, צה"ל הצליח ביצירת הפתעה במכת הפתיחה וגרם לפגיעה משמעותית במשטר ויכולותיו. היה זה מהלך מפתיע, בו חוסלו בכירים רבים בשלטון האיראני ובמערכות הביטחון השונות שלו, שנוצר בזכות הזדמנות פז וניצול חלון הזדמנות מבצעית חד פעמית.
המהלך יצא לפועל לאחר מעקב מודיעיני הדוק אחרי מועצת ההגנה האיראנית ויעדים נוספים – מה שאפשר לאמ"ן למצוא חלון הזדמנויות בו נמצאים ריכוז גבוה של בכירים במתחמים בו זמנית. צה"ל פתח במערכה במטרה לבצע החלשה משמעותית של יכולות המשטר, הרחקת האיומים ואף יצירת התנאים הצבאיים להפלת המשטר בידי העם האיראני.
בשטח, הישגי המבצע ניכרים בכל היבט. צה"ל יצר עליונות אווירית במערכה תוך 24 שעות בלבד – מה שאפשר לפעול בהיקפים נרחבים ובחופש פעולה אווירי מעל רוב שמי איראן. במסגרת הפגיעה, הושמדו 120 רכיבי גילוי ו-100 מערכות הגנ"א בכל רחבי איראן. בנוסף, צה"ל פגע משמעותית בתעשיית ייצור הטילים האיראניים, מה שהוביל לכך שבפועל אין יותר יכולת ייצור טילים באיראן.
המאמץ ממוקד כעת בפגיעה שיטתית במוקדי הכוח, כאשר עד כה הושמדו למעלה מ-2,200 רכיבים של המשטר האיראני, כולל מפקדות וכוחות דיכוי כמו הבאסיג'. בצה"ל מזהים אינדיקציות ברורות לפגיעה מורלית קשה בצד השני, הכוללת אלפי הרוגים ועשרות אלפי פצועים בקרב כוחות המשטר, לצד ירידה במורל ואף תופעות של אי רצון לפעולה, עריקות וסירובי פקודה.
גם הזירה הלבנונית נמצאת תחת שליטה, כאשר ארגון הטרור חיזבאללה הוחלש משמעותית לאחר מבצע 'חיצי הצפון' וארסנל הנשק שלו ירד בכ-90 אחוז. צה"ל הגיע מוכן ושיקף למקבלי ההחלטות שישנה סבירות גבוהה שחיזבאללה ייכנס למערכה, וכעת הצבא נמצא חזק מאוד בהתקפה ובהגנה בגבול הצפון.
במבט לעתיד, בקרב מטרות הגרעין, צה"ל פועל לפגיעה מעמיקה בכלל שרשרת הערך וייצור פגיעה נרחבת ומשמעותית יותר מאשר הפגיעה במבצע 'עם כלביא'. המבצע אינו מוגבל בזמן, אלא מותנה בהישגים אשר נקבעו מראש. צה"ל יסיים את משימתו כאשר ישמיד את שרשרת האיומים באיראן על מדינת ישראל בשלל היבטיה, תוך הבנה כי הסרת איום שנבנה במשך עשרות שנים הינה משימה שדורשת חלון תמרון רחב.