בשורה מעודדת לתושבי המרכז המסתמכים על התחבורה הציבורית: במשרד התחבורה בוחנים פתיחה מחודשת של הרכבת הקלה בגוש דן, אחרי שהייתה סגורה מתחילת המערכה ותחנותיה התת-קרקעיות שימשו כמקלטים ציבוריים. המהלך מגיע לאחר תקופה ממושכת שבה הקו האדום הושבת לחלוטין, בזמן ששאר מערך התחבורה הציבורית כבר שב לפעילות הדרגתית. לפי הפרסום היום (שלישי) בכאן חדשות, בדרגים המקצועיים מנסים למצוא את הנוסחה שתאפשר את החזרת השירות לצד שמירה על ביטחון הנוסעים והתושבים.
נכון לשעה זו, מתקיימת הערכת מצב בהשתתפות הרשות הארצית לתחבורה ציבורית, נציגי חברות תבל ונת"ע ואנשי פיקוד העורף במטרה לבחון את הפתיחה כבר ביום ראשון. הדיונים מתמקדים במציאת פתרון יצירתי, כאשר בין היתר נבחנת אפשרות לפתיחה במתכונת חלקית על מנת לאפשר לנוסעים ליהנות משירותי הרכבת לצד הכרה בצורך בתחנות התת-קרקעיות כמיגון מפני הירי מאיראן. האתגר המרכזי העומד לפתחם של מקבלי ההחלטות הוא השילוב בין תנועת הרכבות לבין העובדה שרבים עדיין רואים בתחנות העמוקות מעוז בטוח בעת אזעקה.
עד כה, הרכבת הקלה נותרה מחוץ למסלול הפעילות בשל מורכבות הפתיחה בצל המלחמה והימצאותם של תושבים רבים שהתמגנו בתחנות. זאת חרף חזרתה לפעילות של התחבורה הציבורית כולה למתכונת של 60% מהיקף פעילותה בשגרה. ההחלטה הסופית, שצפויה להתקבל בימים הקרובים, תלויה במידה רבה בהנחיות המעודכנות של פיקוד העורף וביכולת המבצעית של חברות התפעול לפנות את שטחי התחנות לטובת ציבור הנוסעים מבלי לפגוע במענה המיגוני הנדרש בעת חירום.