ג'ו קנט, ראש המטה ללוחמה בטרור שהודיע השבוע על התפטרותו המפתיעה במחאה על המערכה באיראן, נמצא תחת חקירת FBI בחשד להדלפת מידע מסווג. על פי דיווח באתר "סמאפור", המסתמך על מספר מקורות בממשל, החקירה נגד קנט החלה עוד בטרם עזב את תפקידו ביום שלישי האחרון.
בבית הלבן ובבולשת הפדרלית סירבו להגיב לדיווחים, אך בוושינגטון מעריכים כי החשדות קשורים להעברת מידע רגיש לגורמים בלתי מורשים בניסיון לבלום את הפעילות הצבאית נגד טהרן.
קנט, מינוי פוליטי של הנשיא טראמפ וחבר המפלגה הרפובליקנית, עורר סערה כשנימק את פרישתו בביקורת חריפה על המדיניות האמריקנית. "אינני יכול לתמוך במלחמה המתמשכת באיראן במצפון נקי," כתב קנט במכתב ההתפטרות שלו. "איראן לא היוותה איום מיידי על אומתנו, וברור כי פתחנו במלחמה זו בשל לחץ מצד ישראל והלובי האמריקני החזק שלה".
קנט הגדיל לעשות וטען כי בכירים ישראלים "כיבסו" מידע מודיעיני והעבירו אותו ישירות לבית הלבן תוך עקיפת הדרגים המקצועיים, כשהוא מאשים את ישראל ברצון לייצר "כאוס מוחלט" במזרח התיכון.
הלילה העניק קנט ראיון נרחב לאיש התקשורת טאקר קארלסון, בו חזר על טענותיו ואמר כי עצם העובדה שהתקיפה בוצעה "רק כי הישראלים עמדו לעשות זאת", מוכיחה לשיטתו שלא היה איום ישיר על ארה"ב.
הנשיא דונלד טראמפ לא נותר חייב והגיב בביטול לדבריו של ראש המטה לשעבר: "מי שאומר שאיראן אינה איום הוא לא חכם או שאינו מבין את הנושא". טראמפ הוסיף בנימה מזלזלת כי קנט הוא "איש נחמד, אבל חלש מאוד בענייני ביטחון".