כשישה ימים לאחר מסיבת העיתונאים האחרונה שקיים בצל המערכה המתמשכת, התייצב הערב ראש הממשלה בנימין נתניהו להצהרה מיוחדת מול כלי התקשורת הישראלית והזרה. בפתח דבריו ביקש נתניהו לחזק את העורף הישראלי בעיצומה של התקופה המורכבת ופנה לציבור: "אני גאה בכם על העמידה האיתנה שלכם. אני מבין את הקושי עם הלימודים והעסקים ואני יודע כמה קשה למילואימניקים. אנחנו משקיעים הון עתק לדאוג לפיצויים הולמים. אזרחי ישראל שואלים כמה זמן זה ייקח? זה ייקח ככל שנידרש". אולם הפעם בחר לענות לשאלות עיתונאים זרים בלבד.
במרכז נאומו הציג ראש הממשלה הישגים אסטרטגיים חסרי תקדים בכל הנוגע ליכולותיה הצבאיות של הרפובליקה האסלאמית. נתניהו חשף כי המערכה הצליחה לנטרל את איומי הליבה של האויב וציין כי "לאיראן אין כיום אפשרות להעשיר אורניום ולייצר תוכנית בליסטית". הוא פירט את היעדים שעמדו לנגד עיני מערכת הביטחון מתחילת העימות והסביר כי "היו שלוש מטרות – ריסוק תוכנית הגרעין של איראן, ריסוק התוכנית הבליסטית של איראן ויצירת תנאים שיאפשרו לעם האיראני לקחת את הגורל בידיו. כבר עכשיו, לאחר 20 יום, אני יכול לבשר לכם שלאיראן אין אפשרות להעשיר אורניום ואין לה אפשרות לייצר טילים בליסטיים".
לצד ההישגים הצבאיים, התייחס נתניהו גם לאפשרות של שינוי פנימי בתוך איראן כתוצאה מהלחץ הישראלי הכבד, אך שמר על זהירות בנוגע לסיכויים לכך בטווח המיידי. "מוקדם להגיד אם העם האיראני ינצל את התנאים שאנחנו יוצרים כדי לצאת לרחובות", המשיך ראש הממשלה בדבריו, "אני מקווה – אבל זה יהיה תלוי רק בהם". הוא הדגיש את השינוי הדרמטי במאזן הכוחות האזורי והצהיר כי "מדינת ישראל חזקה מאי-פעם ואיראן חלשה מאי-פעם. בידינו האחת אנחנו אוחזים בחרב דוד וידנו השנייה מושטת לשלום. מה שהאיראנים עושים לנו לא מתחיל להתקרב למה שהם תכננו".
ההצהרה הערב מסמנת את שיאו של גל התקיפות האחרון ומשרטטת את קווי המתאר של "היום שאחרי" במזרח התיכון, כשישראל פועלת מעמדת כוח מול משטר שאיבד את נכסיו האסטרטגיים המרכזיים. דבריו של נתניהו מגיעים לאחר תקופה ארוכה של אי ודאות, כשהוא מבקש להבהיר לעולם כולו כי היכולות ההתקפיות של איראן ספגו מכה אנושה ממנה יתקשו להתאושש בזמן הקרוב. כעת, העיניים נשואות לתגובה הבינלאומית ולשאלה כיצד ינוצל חלון ההזדמנויות המדיני שנפתח בעקבות ריסוק המערכים הבליסטיים ומתקני ההעשרה בטהרן.