צה"ל חיסל את צמרת חיל הים של משמרות המהפכה בתקיפה מדויקת בבנדר עבאס. היעד המרכזי שחוסל הוא עלי רזא תנגסירי, מפקד חיל הים של משמרות המהפכה בשמונה השנים האחרונות, ומי שנחשב לאדריכל הטרור הימי של איראן במפרץ הפרסי ובמיצרי הורמוז.
התקיפה בוצעה בהכוונה מודיעינית יוצאת דופן של אמ"ן ומספן המודיעין של חיל הים. יחד עם תנגסירי, חוסל גם בהנאם רזאאי, ראש אגף המודיעין של חיל הים האיראני, שנחשב למוקד ידע מרכזי ולמי שהוביל את איסוף המודיעין על כוחות צה"ל והצי האמריקני באזור. חיסול השניים מהווה מכה אנושה ליכולת של טהראן לנהל את המערכה הימית ולשבש את נתיבי הסחר העולמיים.
במערכת הביטחון מציינים כי תנגסירי הקדיש את שנותיו בתפקיד לבניית כוח אגרסיבית, שכללה רכש של אלפי טילים ומוקשים ימיים מתקדמים. חיסולו, לצד ראש המודיעין שלו, מצטרף לעשרות מפקדים בכירים במשמרות המהפכה שחוסלו לאורך המבצע, ומשאיר את הזרוע הימית האיראנית ללא "ראש" וביכולת פיקודית מוגבלת ביותר. "המסר לטהראן ברור," אמר גורם ביטחוני, "מי שינסה לחסום את נתיבי השיט הבינלאומיים – ימצא את עצמו על הכוונת של צה"ל".