החל מצאת החג המונים צפויים לעלות ולפקוד את ציונו הקדוש של מרן ראש הישיבה הגאון רבי מאיר מאזוז זצ"ל בבית העלמין פוניבז' בבני ברק לרגל ציון יום השנה הראשון עם תום י"ב חודש להסתלקותו. העליה לציון תתקיים החל מצאת החג ביום רביעי בלילה ועד לכניסת שבת קודש פרשת שמיני.
לרגל המצב הקשה השורר בארץ, יערך ביום חמישי כ"ב ניסן בשעה 14:00 בצהרים מעמד תפלה וזעקה מרכזי בציון בראשות אחיו ממשיך דרכו ראש הישיבה הגה"צ הרב צמח מאזוז שליט"א ובהשתתפות מרנן ורבנן גדולי ישראל וגדולי תלמידיו של הגר"מ זצ"ל שיתפללו יחד עם ההמונים למען עם ישראל והצלחת המלחמה בכלל החזיתות.
עצרת מרכזית לכבודו ולזכרו תתקיים בהמשך היום בישיבת 'כסא רחמים' במעמד מרנן ורבנן גדולי ישראל שליט"א, החל מהשעה 20:00 ותועבר בשידור חי בכלי התקשורת.
יום ההילולא עצמו יחול ביום חג שביעי של פסח – כ"א ניסן תשפ"ו. הראשון לציון הגרש"מ עמאר יצא בקריאת קודש מיוחדת לקראת יום ההילולא לרבני הקהילות ועמך בית ישראל, כאשר בין הדברים כתב: "ואת אחי אני מבקש שבכל בתי הכנסת ובתי המדרש יעשו השכבה למעלת רבנו ביום שביעי של פסח, ומה טוב ומה נעים שכל אחד ילמד משניות לעילוי נשמתו, ושכרו כפול מן השמים".
"וביום אסרו חג דפסח" הוסיף וכתב הראש"ל בקריאתו, "שבו הושלמו י"ב חודשים מיום הקבורה ידליקו נר לעילוי נשמתו, ונאמן הוא בעל הגמול שישלם שכר טוב לעושי רצונו, והרב הנאמן בוודאי ימליץ טוב בעדכם ובעד כל עם ישראל, לישועה קרובה בבא לציון גואל בב"א", חתם הגרש"מ.
גם הראשון לציון הגאון הגדול הרב דוד יוסף פנה גם הוא לציבור, "במלאות שנה להסתלקותו של מרן שר התורה פאר הדור והדרו רבינו מאיר מזוז זצוק"ל ראש ישיבת "כיסא רחמים" המעטירה. סיני ועוקר הרים, אשר כל ימיו היו קודש להעמדת תלמידים ולזיכוי הרבים. בחריפות ובקיאות גדולה בכל מכמני התורה מלימוד העיון וההלכה ועד לדקדוק הלשון והפיוט.
חסרונו של המנהיג הגדול מורגש היטב בקרב רבבות תלמידיו ומוקירי דרכו, המוצאים נחמה אך ורק בעמל התורה ובספריו הרבים שהותיר אחריו כברכה. וכהכרת הטוב אני קורא לכל אחינו בני ישראל להדליק נר לזכרו, לעילוי נשמת רבי מאיר בן כמסנה, רוח השם תניחנו בגן עדן. וראוי לכל אחד ללמוד הרבה תורה ומשניות לעילוי נשמתו הטהורה, ולהתחזק בלימוד ספריו ופסקיו המאירים את הדרך לדורנו".
יצוין כי לקראת יום ההילולא הראשון, במוסדות ישיבת 'כסא רחמים' נערכים לקליטת ההמונים שיגיעו מכל רחבי הארץ בהיערכות מוגברת וכן בצל המצב הביטחוני המתוח. כאשר בין היתר הקרקע במתחם בית העלמין הקרוב לציון עצמו רוצף וכן הוצבו אהלים וסככות שישמשו את הציבור הרחב – אהלי תפלה, אהלי הכנסת אורחים ומתחמי הדלקת נרות כפולים המיועדים גם לגברים ולנשים בנפרד, אהל תפילות של מניינים לאורך כל שעות היום וכן אהל לימוד סמוך לבית העלמין בו יהיה כולל עם משמרות לאורך 24 שעות ההילולא.
עוד ניתן לציין כי מעבר מיוחד לכהנים סודר במקום וכמובן מרחב מוגן הועמד בסמיכות לציון הקדוש בשל המצב הביטחוני. כן במקום יעמדו גם לרשות העולים שתיה וכיבוד מסביב לשעון. כמו כן במקום נתלו שלטים עם פתגמים והגיגים חוצבי להבות מאוצרו של ראש הישיבה זצ"ל.
בימים האחרונים חולקו ברחבי הארץ עשרות אלפי חוברות הסברה ומידע על העלייה ההמונית. החוברות כוללות גם מקבץ סיפורי נסים מכלי ראשון של אנשים רבים אשר ראו ישועות אחר תפלה ותחינה על הציון הקדוש. לטובת העולים הסעות מרוכזות נערכות ליציאה מריכוזים רבים.
צילומים: מושיק