המערכה המדינית בצפון עולה שלב עם דרישה ישראלית דרמטית המופנית כלפי ביירות. גורם בקבינט אמר לכאן חדשות כי ממשלת לבנון תיאלץ לפטר את שרי חיזבאללה כצעד בונה אמון במסגרת המגעים עם ישראל – כך פורסם הערב (חמישי) במהדורת כאן חדשות. בישראל סבורים כי למרות הלחימה העצימה, ניתן יהיה להגיע להסכם עם לבנון עוד לפני הבחירות, שצפויות להתקיים בחודש אוקטובר. לדברי גורם ישראלי, המשא ומתן עם לבנון יתנהל תחת אש ויעסוק ביישוב סכסוך בנקודות הגבול בין המדינות.
המהלכים המדיניים מתרחשים על רקע לחץ בינלאומי כבד שמופעל על ירושלים בעקבות פעילות צה"ל. גורמי ביטחון ישראלים אמרו לכאן חדשות כי אתמול, זמן קצר אחרי תקיפת חיל האוויר בביירות במסגרת מבצע "חושך נצחי", שגרמה למאות הרוגים ופצועים, דרשה ארצות הברית מישראל להפחית למינימום האפשרי את התקיפות בלבנון. במקביל, הגיעו גינויים למהלך גם מצד "מדינות ידידותיות", ובהן איחוד האמירויות.
למרות הלחץ, בישראל החליטו לפתוח במשא ומתן ישיר עם לבנון במטרה "להרגיע את השטח", אך מבהירים כי התקיפות נגד חיזבאללה יימשכו. רק אחרי שיושגו הבנות עם הצד הלבנוני על הדרכים לפירוק חיזבאללה מנשק והבטחת ביטחונם של תושבי הצפון, ישקלו בישראל לצמצם את התקיפות.
במישור המבצעי, הצבא ממשיך לפעול בעצימות גבוהה ללא שינוי בסטטוס קוו. בצה"ל אומרים כי המערכה בלבנון נמשכת כרגיל וכוללת תקיפות מהאוויר ותמרון קרקעי. זאת, עד להנחייה אחרת מהדרג המדיני. עם זאת, המאמץ הדיפלומטי צפוי לקבל פנים רשמיות כבר בימים הקרובים, כאשר השיחות יחלו בשבוע הבא בארצות הברית בחסות אמריקנית מלאה. משרד החוץ של ארצות הברית הוא שיארח את השיחות, שבהן ישתתפו שגריר ישראל במדינה יחיאל לייטר והשגרירה הלבנונית נדא מוועד. שגריר ארצות הברית בלבנון, מישל עיסא, יהיה הנציג האמריקני שיוביל את התיווך בין הצדדים.