על רקע האובססיה האנטי-ישראלית של ממשלת ספרד בראשות סנצ׳ז ופגיעה חמורה באינטרסים של ישראל וארה״ב, כולל במהלך מבצע שאגת הארי, בישראל החליטו בצעד חריג לגרש את הנציגים הספרדים ממפקד התיאום שהוקמה בקריית גת, במסגרת תוכנית השלום של הנשיא טראמפ. הודעה רשמית בהתאם לנאמר כבר נמסרה לספרד, כאשר ארה״ב עודכנה מראש על ההחלטה האמורה.
שר החוץ סער שקיבל את ההחלטה בתיאום עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, הבהיר את הרציונל מאחורי הצעד החריף ואמר כי ״ממשלת סנצ׳ז בעלת הטייה אנטי-ישראלית כל-כך בוטה, עד שהיא איבדה כל יכולת לשמש כגורם מועיל ביישום תוכנית השלום של הנשיא טראמפ ובמרכז CMCC שפועל במסגרת התוכנית.״
ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס להחלטה המשותפת ותקף בחריפות את ההתנהלות של הממשלה במדריד: ״מדינת ישראל לא תשתוק מול מי שתוקף אותנו. ספרד הכפישה את גיבורינו, חיילי צה״ל, חיילי הצבא המוסרי בעולם. ולכן הנחיתי לסלק את נציגי ספרד ממרכז התיאום בקריית גת, לאחר שספרד בחרה שוב ושוב להתייצב נגד ישראל.
מי שתוקף את מדינת ישראל במקום את משטרי הטרור, מי שעושה זאת, לא יהיה שותף שלנו לגבי עתיד האזור. אני לא מוכן לסבול את הצביעות הזאת ואת העוינות הזאת. אני לא מתכוון לאפשר לאף מדינה לנהל נגדנו מלחמה מדינית בלי לשלם על כך מחיר מיידי״.
הצעד הנוכחי מסמן שלב חדש במאבק המדיני של ישראל מול מדינות עוינות, אך בעיקר יש בה כדי להעביר מסר למדינות האיחוד האירופי המפגינות קו עוין כלפי פעילותה הביטחונית של ישראל.