דרמה פוליטית הבוקר (ראשון) במחנה הממלכתי-כחול לבן: ח"כ חילי טרופר, מי שנחשב לאחד האנשים הקרובים והנאמנים ביותר ליו"ר המפלגה בני גנץ, הודיע על פרישתו מהסיעה.
בשיחה טעונה שהתקיימה בין השניים, הודיע טרופר לגנץ כי הוא חש שמיצה את יכולת ההשפעה שלו במסגרת המפלגתית הנוכחית. טרופר, שהיה שותף לכל המהלכים המכריעים של גנץ מאז כניסתו לפוליטיקה, הבהיר כי בכוונתו לבחון "בנייה מחודשת של הנהגת המדינה" בשבועות הקרובים.
בפוסט פרידה שפרסם זמן קצר לאחר ההודעה, כתב טרופר דברים נוקבים המרמזים על אכזבה מהתנהלות המפלגה: "השפעה משמעותית אינה אפשרית יותר במפלגת כחול לבן". טרופר ציין כי הוא מתכנן להיפגש עם דמויות מפתח בזירה הציבורית כדי להחליט על דרכו החדשה.
מנגד, בני גנץ נפרד משותפו בטון כואב אך נחוש, כשהוא משתמש בדימויים מעולמו הצבאי: "זה יום כואב, אך אני עם אפוד שקוראים לו מדינת ישראל. כמו בקרב, לפעמים צריך לרדת לכריעה כדי לשפר עמדות ולהמשיך בהסתערות". גנץ ניצל את ההזדמנות לקרוא שוב לממשלת אחדות ציונית רחבה, תוך שהוא מזהיר כי ממשלה התלויה בקיצוניים משני הצדדים תהיה "אסון למדינה".
במערכת הפוליטית כבר החלו לנתח את המשמעויות של הנטישה הכואבת ביותר שחווה גנץ מאז הקמת המפלגה. גדי איזנקוט מיהר לשלוח איתות לטרופר כשפרסם הודעת תמיכה וקרא לו להמשיך בחיים הציבוריים "כדי להביא לשינוי ותקווה".