טלטלה חסרת תקדים ביחסים שבין משטרת ישראל לציבור החרדי: ימים ספורים לאחר שהתפוצצה הסערה סביב כוונת המשטרה לצאת למבצע אכיפה ומעצרים של בני ישיבות המוגדרים כעריקים, ואחרי המכתב הדרמטי של גפני וההוראה לנציגי 'דגל התורה' להפסיק את שיתוף הפעולה עם המשטרה והשיטור העירוני בעקבות רדיפת לומדי התורה, במשטרה מתקפלים חלקית ומנסים למזער את הנזקים.
הצעד החריף של יו"ר דגל התורה, שזעזע את המערכת הפוליטית והמשטרתית, הוביל לחשש כבד בארגון מפני אובדן מוחלט של ערוצי התקשורת והלגיטימציה ברחוב החרדי, מה שאילץ את הפיקוד הבכיר להיכנס לאירוע באופן מיידי. בניסיון לבלום את כדור השלג ולמנוע נתק מוחלט, המפכ"ל קיים הערכת מצב בסוגיית שיתופי הפעולה עם המגזר החרדי.
בראשית הדברים אמר המפכ"ל כי משימת הטיפול בעריקים נתונה לצה"ל, באמצעות המשטרה הצבאית, אשר קובעת את יעדי המעצרים ואחראית על החזקתם ושיפוטם ואילו המשטרה מגישה את הסיוע, כפי שמסייעת לגופי האכיפה האחרים. לדברי המפכ"ל, "המשטרה פועלת עם המגזר החרדי לשיתופי פעולה מזה שנים רבות. מתקיים שיח שוטף והידברות באמצעות מפקדים בכל הדרגים, בשגרה ובחריגים, כמו כן מתקיים שיח בין רב המשטרה והרבנים במחוזות, במג"ב ובאגפים לבין רבנים מהמגזר החרדי".
בנוסף, המשטרה טוענת כי היא פועלת להנגשת שירותי המשטרה למגזר החרדי וממשיכה לפעול להתאמת תחנות המשטרה למגזר. "המפכ"ל הנחה את רב המשטרה לקיים מפגשים תכופים עם רבני המגזר החרדי, מכלל הפלגים". במקביל, המפכ"ל יקיים בהקדם מפגש עם ראשי הרשויות החרדיות. כמו כן, המפכ"ל הנחה את הסמפכ"ל להוביל צוות יחד עם רב המשטרה לחיזוק הקשר ושיתופי הפעולה עם המגזר החרדי. במהלך הדיון, המפכ"ל הנחה לבחון את סוגיית עיכוב מתלוננים שהגיעו לתחנות המשטרה, לצורך הגשת תלונה, זאת על מנת לאפשר לציבור החרדי להגיע לתחנות המשטרה, לחשוף עבירות ולקבל שירותי משטרה ראויים.
הנחיות בהולות אלו, הכוללות הטלת משימות על רב המשטרה והסמפכ"ל לצד ההבהרה המתגוננת בנושא סמכויות המעצר מול צה"ל, מגיעות לאחר שברחוב החרדי הובעה מחאה חריפה על שיתוף הפעולה הפעיל של המשטרה במעצר בחורי ישיבות שאינם מתייצבים בלשכות הגיוס בהוראת גדולי ישראל.
ההוראה החד-משמעית של ח"כ משה גפני לנציגים המקומיים לנתק מגע מהשיטור העירוני, שנחשב לאחד מפרויקטי הדגל של שיתוף הפעולה בין הרשויות המקומיות החרדיות למשטרה, הוכיחה את כוחה והובילה ללחץ כבד בצמרת האכיפה. כעת, נותר לראות האם הניסיונות של המפכ"ל להרגיע את השטח באמצעות פגישות תכופות ובחינת הנהלים בתחנות המשטרה יצליחו לכבות את האש, או שמא מדובר במשבר עמוק שישנה לצמיתות את מרקם היחסים העדין.