השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר יצא הבוקר במתקפה חריפה נגד מפכ"ל המשטרה דני לוי והיועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב־מיארה, וטען כי המפכ"ל נתון ללחצים ולאיומים מצד היועמ"שית. בריאיון לרדיו 103FM אף קשר בן גביר בין שינוי התנהלותו של המפכ"ל לבין טענות הנוגעות לעבודות הבנייה בביתו, והעלה שאלות בנוגע למעורבותו של דובר המשטרה בפרשה.
בריאיון לאבישי גרינצייג וברק סרי אמר בן גביר: "לצערי המפכ"ל נסחט". כשנשאל מי לטענתו סוחט את המפכ"ל, השיב: "היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה".בן גביר המשיך והסביר את טענותיו בנוגע לשינוי בעמדתו של רב־ניצב דני לוי, שלדבריו חדל ליישם את מדיניותו לאחר תקופה ממושכת שבה שיתוף הפעולה ביניהם היה טוב. "תעשו גוגל. זה לא כזה מסובך להבין למה המפכ"ל שינה את עורו ב-180 מעלות. הוא היה מפכ"ל שקיים את מדיניות הממשלה, הייתי מרוצה ממנו. היא לוחצת אותו, היא צורחת עליו בישיבות. הוא מקבל צעקות ממנה, יש לו כמה נקודות שהיא לוחצת עליהן".
בהמשך הריאיון העלה השר טענות הנוגעות לעבודות הבנייה בביתו של המפכ"ל, ורמז כי יש לבדוק את חלקו של דובר המשטרה, נצ"מ אריה דורון, בפרשה. "אריה דורון, תבדקו מה החלק שלו בסיפור", אמר בן גביר, והוסיף: "עשו גוגל 'עבירות בנייה של המפכ"ל', ותראו מי היו מפקחי הבנייה של הבית שלו. היועצת המשפטית מהלכת אימים על אנשים".
השר אף התייחס להתנהלות המצופה מאיש ציבור בכל הנוגע לקבלת טובות הנאה ולשמירה על ניקיון כפיים, ואמר: "אם המפכ"ל היה משתף אותי בדברים האלה הייתי אומר לו: 'אוי ואבוי לך לעבור עבירות בנייה ואוי ואבוי לך לקחת מפקחי בנייה שאסור לך לקחת'. אני לא נותן למכולת לתת לי הנחה של שקל. מביאים לי מתנות, אני אומר שאת זה אני לא יכול לקחת. אם אתה דמות ציבורית, שמור על עצמך כי מסתכלים עליך ב-70 עיניים".
המתקפה של בן גביר לא הסתכמה במפכ"ל וביועמ"שית. השר תקף גם את ראש אגף החקירות והמודיעין במשטרה, ניצב בועז בלט, בעקבות הדיווחים על החלטתו שלא להעביר חומרי חקירה לשב"כ בפרשת החשדות להתערבות בטוהר הבחירות. "אני חושב שבועז בלט הוא שליח היועצת המשפטית לממשלה לסגירת תיקים, לחיפוי וטאטוא", טען בן גביר. בהמשך הוסיף: "בועז בלט הוא רמאי, הוא אדם שקרן, שתפס את אח"ם ועושה בו כשלו. החקירה הייתה אצל מני בנימין, מה הוא עושה שם?".
בן גביר התייחס גם לטענות הנוגעות להעברת כספים ולניסיונות התערבות בבחירות, ואמר: "זיני מדבר על 100 מיליון שקלים שהועברו – ראינו את השוברים. החשד הוא קטאר, וברור שהיו כאן כל מיני ניסיונות התערבות. גם בבתי הכלא ברור שהם העבירו חומרים לרשימה המשותפת".
הדברים נאמרים על רקע משבר חריף ומתמשך ביחסים בין השר לביטחון לאומי למפכ"ל המשטרה וברקע החשש להטיית תוצאות הבחירות. בשבוע שעבר החריף העימות לאחר שבן גביר האשים את לוי כי הורה להפעיל כוח חריג נגד מפגינים חרדים ואף ייחס לו את האמירה "רוצה לראות דם". בלשכת המפכ"ל דחו אז את הטענות ותקפו את השר בחריפות, תוך דרישה שיחזור בו מדבריו.
בתוך כך, דובר המשטרה נצ"מ אריה דורון סירב להגיב לדברים שהטיח בו בן גביר.