העיתון "ניו יורק טיימס" מצטט גורם מדיני בכיר באזור האומר כי ישראל אחראית לפיצוץ שאירע ביום חמישי האחרון במתקן להעשרת אורניום בנתנז שבאיראן.
לפי הפרסום, ישראל השתמשה ב"פצצה עוצמתית" כדי לבצע את הפיצוץ. הגורם הוסיף כי ישראל אינה קשורה לאירועים אחרים שהתרחשו לאחרונה באיראן ושהממשלה המקומית הגדירה אותם כ"תאונות", כמו פיצוצים בתחנות כוח או דליפת גז כלור במפעל כימי.
כזכור אמש (ראשון) הודה דובר הארגון לאנרגיה אטומית באיראן, בהרוז קמלבאנדי, כי הפיצוץ במתקן העשרת האורניום גרם לנזק רב ועלול להאט את קצב הפיתוח והייצור של הצנטריפוגות
השיגור אינו קשור לכתבה
שששששששש שלא ידעו🤫
יהודה
למה אמריקה מצפה מישראל שיהיה
נשק גרעיני לאיראן ואז ישראל תפציץ
אם זה נכון שיד ישראל גרמה לכך, זה מדהים לראות כמה האזרח הפשוט שלא מעורב במה שרוחש באמת בענייני בטחון המדינה, סבור שמה שהתקשורת משדרת זה משקף את מה שקורה כאן.
רק אלו שעסוקים בבטחון ובריגול ועוד ועוד, יודעים כמה מאתגר זה להיות נטוע בתוך קן צרעות ישמעאלי במרכז המזרח התיכון
מיהו הגורם הבכיר? זה יכול להיות או הצד התוקף או המותקף, או אחד שלישי שבקשר עם התוקף או המותקף. כעת הבה ננתח, הגורם המתקיף – אם זה ישראל, בודאי לא ישלול את הקשר שלו לאירועים הקודמים כי הוא מפספס הרתעה. בנוסף, מאוד לא סביר להניח שאירעו שלשה מקרים ברצף ושאין ביניהם כל קשר. לכן נראה יותר שהגורם הבכיר שייך לצד המותקף או אחר מטעמו, כלומר: אירן. לאירנים בוודאי לא נוח לקשור בין המקרים ולהיראות שלומיאלים ופגיעים. מצד שני הם חייבים לקשור את ישראל לתמונה כדי להצדיק תגובה. לכן הם הלכו על הפשרה לצייר שני מקרים כתאונה שלהם ומקרה אחד כפגיעה… להמשך קריאה »
אל הפרשן הדגול, דבר ראשון תודה על הפרשנות היפה, ועכשיו תרשה לי לחלוק עליך בנקודה שלצד התוקף אמנם יש יתרון בעמימות אבל גם אם הוא יכחיש מעורבות מי שצריך לדעת יודע טוב טוב מי עומד מאחורי זה וההרתתעה לא נפגעת מזה.
הרתעה היא לא רק עבור המותקף, אם כבר השקעת בפעולה אתה מעוניין באפקט הכי גדול שהיא יכולה לתת שזה כולל גם את יתר הסובבים שיחששו מלהכנס להרפתקאות. גם אם יש לך אינטרס בעמימות בודאי לא תשלול על הסף פעולה שעשית (ודרך אגב: גם פעולה שלא באמת אתה עשית) אלא תשאיר פתח לחשוד בך כדי להרתיע גם אחרים.