חקירת פרשת "המימד החמישי" עברה לרשות להגבלים עסקיים מהמשטרה, באישור הפרקליטות. עם ההוראה לפתוח בחקירה, החלו בלהב 433 לאסוף חומרים הנוגעים לפרשה.
אלא שאז הסתבר כי במהלך המשא ומתן שניהלה המשטרה עם המימד החמישי בראשותו של ראש הממשלה החליפי בני גנץ שכיהן כיו״ר החברה, ונשיאה היה בכיר המוסד לשעבר ח״כ רם בן ברק, מטעם ‘כחול לבן’ – התירה המשטרה לאנשי החברה גישה למאגר מידע המשטרתי רגיש, זאת במסגרת ׳פיילוט׳ לבחינת יכולות החברה. חשוב לציין שגנץ לא נחשד בשום שלב בעבירה כלשהי ואף לא נחקר.
האחרונה הייתה אמורה הייתה לספק למשטרה בינה מלאכותית בנושא מודיעין וחקירות בסכום של ארבעה מיליון שקלים ששולמו לחברה.
במקרה של הצלחת הפיילוט התחייבה המשטרה לרכש מלא של המערכת בסכום של 50 מיליון שקלים. באוקטובר 2016 החליטה ועדת המכרזים במשטרה לאשר את הפיילוט בפטור ממכרז, והוא בוצע במחצית השנייה של 2017.
יודגש כי המנוע מאחורי העסקה היה מפכ״ל המשטרה לשעבר רוני אלשיך. ב-30 באוגוסט 2016 התקיים דיון בנושא ההתקשרות בין המשטרה למימד החמישי, בו השתתפו בין אלשיך ובכירים נוספים במשטרה, יחד עם יו”ר החברה בני גנץ והמנכ”ל דורון כהן.
הדיון עסק ב”נושאים מהותיים” כמו צורת ההתקשרות, תקנות הפטור ושילוב המערכת במשטרה, ובסיכומו הנחה אלשיך לבצע את ההתקשרות בפטור ממכרז.
מבקר המדינה קבע לגבי דיון זה כי “יש טעם לפגם” בהשתתפות נציגי החברה במסגרת דיון מקצועי בו דנו במסלול ההתקשרות עמה.
על פי הדו”ח, אלשיך היה זה שהורה למנהל הטכנולוגיות במשטרה לבצע בדיקה של התאמת המערכת ובהמשך לנהל משא ומתן עם החברה לחוזה דו שלבי בפטור ממכרז.
ההחלטה להעניק לחברה פטור ממכרז הסתמכה על חוות דעת של מנהל הטכנולוגיות במשטרה, שהציגה מידע עסקי אודות המימד החמישי על בסיס נתונים שהחברה עצמה מסרה, ועל פי המבקר, התבררו כשקריים.
ממצאי המבקר שכבו במגירה כשנה וחצי. בפברואר השנה החליט עו״ד דן אלדד, לשעבר פרקליט המדינה לפתוח בחקירה פלילית בעניין המימד החמישי. החקירה הוטלה על להב 433 שאמורה הייתה להסתייע במידת הצורך במחלקה לחקירת שוטרים.
ההחלטה לפתוח בחקירה פלילית משטרתית עוררה בשעתו ביקורת גם בתוך הפרקליטות, והיו מי שרמזו שמדובר היה בהחלטה פוליטית ולא מקצועית שכן שבועיים לאחר מכן התקיימו בחירות.
בד בבד החלה המשטרה לאסוף חומרים, אלא שאז, לפי גורמים שעסקו בפרשה, התעוררה שאלת ניגוד עניינים ומראית עין, שכן ליבה של החקירה אמורה לעסוק בפרטים כמוסים ורגישים. על פי הידוע, לאחרונה פנו ראשי להב 433 ואגף החקירות והמודיעין לפרקליטות והודיעו שאינם יכולים לחקור את הפרשה – וזו נענתה לפנייה.
רשות ההגבלים העסקיים מבצעת אכיפה מנהלית, בהתאם לסמכויותיה על פי חוק ההגבלים העסקיים. בסמכותה לקבוע שפעילותו של גוף עסקי מסוים מהווה מונופול, וששיתוף פעולה בין שני גופים עסקיים או יותר מהווה הסדר כובל שפוגע בתחרות.
בעניין זה קבע המבקר כי "משטרת ישראל נהגה בחוסר שוויון בין המימד החמישי לבין חברות נוספות בתחום הטכנולוגיה שעשויות היו לעמוד בקריטריונים שהוגדרו, בכך שלא הביאה לידיעתן כי בכוונתה לבצע רכש בסך עשרות מיליוני שקלים בשנים 2017-2018,
שכאמור תוקצב בתוכנית העבודה של המשטרה, ולא איפשרה להן להוכיח את יכולותיהן בתחום זה, על מנת שיוכלו להתחרות במימד החמישי. עקב כך נוצר למימד החמישי יתרון בולט על כל יתר החברות".
אני מבקש מהמחדש שיראו על כל תגובה כמה לייקים חיוביים יש וכמה שליליים ולא שיקלול של הכל תסכימו איתי שיש הבדל בין תגובה שקיבלה שני לייקים חיוביים לתגובה שקיבלה עשרים חיוביים ושמונה עשרה שליליים
מי שחושב כמוני בבקשה שיכתוב שיראו שבאמת הציבור מעוניין בזה
לא הבנתי. מפכל המשטרה לשעבר עשה דבר לא ראוי כשסגר הסכם של מליונים עם חברה בלי מכרז, כשבסוף התברר שהחברה שיקרה אותו. דן אלדד ביקש לחקור ובגלל שיש בחירות חששו שזה פוליטי. מה שלא חששו כשחקרו והדליפו וזרזו מסקנות לגבי ביבי.. ולמעשה אף אחד במשטרה לא יכול לחקור למה הוא עה את זה, אם הוא ידע שיש כאן כשל וגזר קופון או לא ידע כלום וסתם עשה מעשה שהתברר כלא חכם במיוחד. כי יש להם ניגוד ענינים. ומחש וחוקרי הפרקליטות וכו' לא אומרים כלום ולא מדליפים כלום.. ומעבירים את זה לרשות להגבלים עיסקיים? איפה כל הפרשנים וכתבי המשפט שעושים כותרות… להמשך קריאה »
אין פשוט תקציב כעת לחקירה. בגלל ביבי שלא העביר תקציב דו שנתי
לא חוקרים???
למה את אולמרט לא חקרו?? ואת דרעי ואת ביטן לא חקרו? ואת חיים כץ ואת ליברמן ? והרשימה ארוכה….
רק ביביסטים יקנו את השטויות האלה….
משטרה יקרה תתעללו בנתניהו כמה שיותר.
רק ככה הוא יבין מה עוברים האזרחים במדינה שהוא מתיימר לנהל.