רשת הונאה חובקת עולם המכונה "Sapphire Network", אשר פעלה ברובה ממוקדים בתל אביב וממרכזי שירות טלפוני ברחבי אירופה, הצליחה לגזול מאות מיליוני דולרים מיותר מ-4,000 קורבנות באוסטרליה, כך נחשף בתחקיר של רשת ABC האוסטרלית..
לפי ממצאי התחקיר, מפעילי המנגנון פיתו את הקורבנות באמצעות יצירת ידיעות חדשותיות מפוברקות ותיקי השקעות פיקטיביים לחלוטין, ואף שכפלו כמעט במלואו את אתר החדשות של רשת ABC כדי לקדם בו המלצות להשקעה באותם ערוצים מתחזים.
המשתמשים הונחו להפקיד כספים במערכות מסחר מדומות, שבהן הוצגו על גבי המסכים נתוני רווחים כוזבים, בעוד שבפועל לא התבצעה כל פעילות מסחר אמיתית.
במסגרת המעקב אחר נתיב הכספים, התחקו התחקירנים אחר סכום ראשוני בסך 350 דולר ששילם אחד הנפגעים כדמי רישום לפלטפורמה המזויפת.התשלום נותב אל חברה בשם Trigo XO, הרשומה בפרבר של מלבורן ומציגה את עצמה כמוכרת קורסים דיגיטליים לפיתוח מנהיגות עסקית, אך בדיקת האתרים המשויכים אליה העלתה כי אינם פעילים.
מהתחקיר עולה כי בעל השליטה המרכזי באותה חברה הוא הישראלי שפי גולדברג.גולדברג הכחיש מצידו כל קשר לרשת ההונאות, אולם בתחקיר צוין כי קיימים בינו לבין החברה מספר קשרים עסקיים, וכי חברות נוספות שנקשרו בשמו מעורבות לכאורה במעשי תרמית דומים.