על פי הצעת החוק כפי שדווח באתר .ice , יותר בהוראת שעה לחמש השנים הקרובות פיצול של דירות הגדולות מ-100 מ"ר בפטור מהיטל השבחה וללא צורך בהיתר בנייה. מדובר בתיקון לחוק מ-2017 שאפשר פיצול של צמודי קרקע (וילות וקוטג'ים) ששטחן 120 מ"ר ויותר תוך תשלום מופחת של היטל השבחה בגובה 35% (במקום 50% מערך ההשבחה) ומבלי להזדקק לאישור של תכנית חדשה מהרשות המקומית. אייכלר עצמו הגיש הצעות חוק בנושא פיצול דירות עוד בכנסת השמונה עשרה ופעמים נוספות בזו התשע עשרה והעשרים.
"מצוקת הדיור והמחסור החמור בהיצע דירות קטנות לשוכרים, מחייבת היערכות מיידית למציאת פתרונות. הצפת השוק בקרקעות לבנייה, ככל שהיא יעילה, פתרונה אינה מיידי", נכתב בהצעת החוק הנוכחית. "כיום קיימות בשוק עשרות אלפי דירות גדולות שאינן מושכרות בין השאר עקב העובדה שלשוכרים אין אפשרות לממן החזקת דירה גדולה".
בעוד שהחוק הקודם בדבר פיצול הדירות היטיב בעיקר עם בעלי הנכסים המבוססים, אלה שברשותם בתים ודירות גדולות, הצעת החוק החדשה לא משנה את התמונה באופן מהותי, היות והיא רלוונטית כאמור למי שמחזיק בנכס גדול מ-100 מ"ר.
עם הקלת קריטריון שטח הדירה טרום הפיצול הוקטן בהצעה של אייכלר גם השטח שיוותר לשוכר שיכנס לדירה המפוצלת – מתנאי מינימלי של 45 מ"ר כיום ל-35 מ"ר בחוק החדש. מנגד יצוין כי לראשונה הצעת החוק מבקשת להסדיר את תנאיהם של השוכרים בנכס המפוצל ולקבוע כי לדירות המחולקות יהיו מטבח, שירותים וכניסה נפרדים.
ברשויות המקומיות צפויים להתנגד למהלך שיגדיל את מספר התושבים בשטחן, כשמחד הן יאלצו לספק להם שירותים אולם מאידך יצטרכו לעשות זאת על חשבונן בלבד, מבלי שהתושבים תורמים לקופת הרשות המקומית (מלבד ארנונה כמובן). זו הסיבה שבעיריות מתנגדים גם לפטור מהיטל השבחה על פרוייקטים של תמ"א 38, שכן בסכומים שהן מכניסות מהיטלי ההשבחה הן משתמשות לבניית והרחבה בתי ספר, גני ילדים ותשתיות שונות. התנגדותן זו היא אחת הסיבות גם לסופה של תכנית זו והמעבר להתמקדות בפרויקטים רחבים יותר של התחדשות עירונית.
הגיע הזמן לטפל ומהר במצוקת הדיור ובפרט בציבור החרדי.
הרשוייות מתנגדות?!
איזה רעבתנות, יש אנשים שלא סוגרים את החודש ומגרדים את השכירות, מביאים פיתרון שלא אמור להזיק הרי ההוצאות של הרשוייות על הדיירים הנוספים זה לא בדיוק מה שייפיל את הכלכלה פה….
אבל כמו בכל דבר רואים את האזרחים ככסף ולא כמשפחות עם ילדים!!
המצב של זוגות צעירים .נורא ואיום .החיפוש שלהם אחר דירת מגורים מתסכל מתיש ומייאש לחלוטין . המצב הגרוע הזה באשמת הממשלה שבראשה עומד מר ביבי נתניהו .זו ממשלה שלא דאגה לבניה ובנותיה . לדבר ההכרחי והמינימלי ביותר הוא דירת מגורים .רק על דבר זה הממשלה היתה צריכה ליפול מזמן . חובתה של ממשלה לחשוב מראש ולהקצות קרקעות . ולתכנן מספיק מקומות. ולתת ליזמים לבנות מספיק דירות ובשפע. על מנת לשמור על מחיר סביר והיצע נורמלי .אבל הממשלה כשלה . מחיר דירה בת 3 חדרים לזוג צעיר במרכז כ 300.000 דולר. שלצערם של רוב הזוגות אין בידם את הסכומים הללו .… להמשך קריאה »
צריך להוציא חוק שלא צריך לשלם בסיס לדירה אלא לקנות אותה בלי בסיס כמו שהיה פעם
וכך כולם יוכלו לקנות דירות במקום לשלם שכירויות מטורפות שישקיעו במשכנתא
אם בוחנים פיצול דירות ע"פ חוק חובה לתת את הדעת את ההשלכות של זה שזה כולל בין היתר עומס על תשתיות ובעיקר מבלינת תחבורה לראות שרחוב חכול לשאת עומס תחבורתי גדול מיעודו המקורי. ומעל העל המצוקה המיידית שמורגשת בכל מקום בו מפצלים דירות שזו מצוקת החניה. אם אתה מפצל דירה תדאג איכשהו גם לחניה עבור הדירה כי אחרת עזרת לאחד ודפקת אחרים
מצוקת חניה יש גם ככה . זה לא מונע מלבנות בישראל עשרות אלפי דירות צפופות
יש תקן של מספר חניות מול דירות, באיזורים מסוימים זה 2 חניות מול כל דירה ובאיזורים אחרים 1.3 מול כל דירה, כך בהתאם לאופי המקום. בשכונות ישנות זה תקן ישן וריבוי הרכבים בדור הזה אינו מותאם והענין מורגש. כמובן שתוספת עומס ללא פתרון מראש מכבידה מאוד. ובמקומות שמקפידים לבנות לפי תקן לבוא למחרת שקיבלו טופס 4 ולקלקל בלי תכנון נכון מראש אפשר להבין שיש כאן פגיעה בתושבים הקיימים. לומר שבכל מקרה יש מצוקה אז להוסיך על זה זו טענה אוילית…
חבל שכל הסיעות החרדיות לא מגישים את הצעה הנפלאה הזאת כגוש אחד ולהטיל את כל כובד משקלה כמו חוק הגיוס ועוד. הצעה של אדם אחד זה לא יעבור .
מסתבר שגם הח"כים שלנו לא מעוניינים באמת לפתור את המשבר הזה.
הנה הצעה מצויינת שיכולה להשפיע מיידית מבלי להקצות מיליארדים מקופת המדינה .
ליצמן דרעי גפני היכן אתם ?
למה להנציח את המגורים בצפיפות כמו בגטאות.
באו נצא למרחב בפירפריות מחכים לנו דירות יותר אנושיות.
מעניין אותם קדחת