תוצאות הבחירות לכנסת ה-26 התבהרו היום (חמישי), לאחר ספירת כ-100% מהקולות הכשרים, אך תמונת המנדטים אינה מעניקה לאף אחד מהגושים רוב של 61 חברי כנסת. כעת, המבט עובר לבית הנשיא, שם יצטרכו המפלגות להחליט על מי להמליץ כמועמד להרכבת הממשלה.
על פי התוצאות, הליכוד היא המפלגה הגדולה ביותר עם 27 מנדטים, ואחריה ישר עם 21 מנדטים. מפלגת ביחד קיבלה 12 מנדטים, והרשימה המשותפת זכתה ב-11. הדמוקרטים ורע"ם קיבלו 8 מנדטים כל אחת, ואילו ישראל ביתנו, עוצמה יהודית ויהדות התורה עומדות על 7 מנדטים כל אחת. ש"ס והציונות הדתית וזהות קיבלו 6 מנדטים כל אחת.
שתי מפלגות נותרו מתחת לאחוז החסימה: המילואימניקים והכלכלית עם 2.72% מהקולות, ועמך ישראל עם 1.68%. בחלוקה לגושים, הקואליציה הנוכחית עומדת על 53 מנדטים, בעוד גוש השינוי מחזיק ב-48. לרשימה המשותפת 11 מנדטים ולרע"ם 8, כך שלאף אחד מהגושים אין רוב עצמאי להרכבת ממשלה.
השלב הבא יהיה סבב ההתייעצויות בבית הנשיא, שבמסגרתו ימליצו נציגי המפלגות על מועמד לראשות הממשלה – בנימין נתניהו או גדי איזנקוט. בהיעדר רוב ברור, תעמוד במוקד ההחלטה השאלה כיצד יפעל הנשיא יצחק הרצוג: האם יעניק את המנדט למועמד שיזכה במספר ההמלצות הגבוה ביותר, או שיביא בחשבון גם את העובדה שהליכוד היא המפלגה הגדולה ביותר.
בינתיים, המפלגות החרדיות טרם הודיעו על מי ימליצו בפני הנשיא. להחלטתן עשויה להיות משמעות במסגרת ההתייעצויות, כאשר תמונת הגושים אינה מאפשרת בשלב זה הכרעה ברורה באשר לזהות הממשלה הבאה.