"כל יום שעובר ללא תקציב מאושר משאיר לממשלה פחות כלים ודרגות חופש להתמודד עם המשבר. חייבים לאשר תקציב. אין לי בעיה עם תקציב דו־שנתי או תקציב רק ל־2020, מה שחשוב הוא שיהיה בהקדם תקציב שישפיע בצורות הנכונות". כך אומר לעיתון "מעריב" נגיד בנק ישראל אמיר ירון
לדבריו, "אם יוחלט שיהיה תקציב דו־שנתי, חשוב שתהיה אפשרות לעדכן אותו בתחילת 2021 חשוב שבמעט הזמן שנותר נספק לממשלה את הכלים ליציאה מתקציב המבוסס על הוצאה של 1:12 מהשנה הקודמת. חשוב ביותר שהתקציב יכלול דרגות חופש שיאפשרו את התכנון קדימה".
על רקע היעדר תקציב מאושר הנובע מהמחלוקת החריפה בין הליכוד לכחול לבן, מזהיר הנגיד מפני הגדלה מבוקרת של הגירעון התקציבי. "בישיבת הממשלה השבוע הבהרתי שבעת הזאת השווקים הפיננסיים מאפשרים לנו לממן ולגייס, אבל אין פה עולם ללא ודאות.
"אנחנו מנהלים סיכונים. אנחנו תומכים בסטייה ממתווה הגירעון לטובת הנתינה", אמר פרופ' ירון והוסיף: "אבל ככל שמתקדמים עם התוכניות וכבר מגיעים ליחס חוב־תוצר של 78%, אי אפשר להגדיל את ההוצאה והגירעון בלי גבול. לפנינו החודשים נובמבר ודצמבר, שבהם מדברים על סכנת חיבור הקורונה והשפעת. צריך לשמור 'כדורים פיננסיים' גם לאירוע זה".
הנגיד מסתייג בדבריו מהאפשרות המסתמנת של הטלת סגר מוחלט על המשק הישראלי. לדבריו, "אם נכנסים לסגר אזי העיתוי הנוכחי של המענקים אפקטיבי פחות. אני מקווה מאוד שלא נצטרך ללכת לסגר מלא. המחיר של סגר מלא הוא אובדן תוצר של 750 מיליון שקל בסוף שבוע אחד. חשוב להכין כבר כעת את המהלכים של האצה המשק".
חייבים לעשות סגר
ממתי קלקלן מבין בבריאות
דבר נוסף להוריד שכר לכל שרים חברי כנסת
וכל הגונדא דילה
כלכלן ולא קלקלן
צודק 100 אחוז אסור לעשות סגר .
כתבתי כמה פעמים. לתת לכל מפעל. וכל בריכת שחיה. וכל מכון ספורט. בקיצור לכל בעלי מקום פעילות.
להגיש תוכנית 'פעילות בריאה' ולהפעילה תחת סמכותם הם .
עליהם תהיה ביקורת ובמידה והמבקרים יראו פרצות בתוכנית .
יורו על תיקונים שיבוצעו תוך 24 שעות.או אפי' יורו על סגירה פרונטלית נקודתית .
כך שכל בעלי המקומות הנ'ל יחשבו היטב לבצע תוכנית טובה כדי לא להיכשל בביקורת .